Εκτός από την καθυστέρηση των πληρωμών, οι αρκετοί αγρότες καταγγέλλουν πως δεν θα λάβουν τις επιδοτήσεις. «Έπρεπε να είχαν γίνει μέσα στον Μάρτιο, μετά μας είπαν μέσα στο Πάσχα, τώρα περιμένουμε τη Μεγάλη Πέμπτη και βέβαια, μαθαίνουμε ότι θα είναι κουτσουρεμένες. Δεν βγαίνουν δηλαδή τα νούμερα, για να πάρουμε όλοι εμείς αυτά που δικαιούμαστε, δεν ξέρουμε καν ποιοι θα πληρωθούν, θα υποστηρίξουν πάλι, ότι ‘’κάποιοι ελέγχονται’’», σημειώνει ο κ. Τζέλλας.
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τον Γενάρη που ήμασταν στα μπλόκα και στη συνάντηση που είχαμε, δεν βλέπουμε να υλοποιούνται. Οι μεγάλες αυξήσεις σε πετρέλαιο, λιπάσματα, δυστυχώς δε θα μας αφήσουν να καλλιεργήσουμε. Όλα αυτά τα προβλήματα μας βγάζουν για μια ακόμη φορά στο δρόμο και βέβαια συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Θα μείνουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που δε θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν φέτος, ειδικά μετά τις αυξήσεις στο πετρέλαιο που κοστίζει αυτή τη στιγμή 2,12 και θα ανέβει κι άλλο, ενώ στα λιπάσματα οι τιμές έχουν ανέβει κατά 60%», είπε.
Οι βασικές διεκδικήσεις των αγροτών:
- «Να γίνουν τώρα όλες οι πληρωμές και όσων χρημάτων μας χρωστάνε.
- Εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
- Αναπλήρωση εισοδήματος και επιστροφή όλων των κλεμμένων χρημάτων. Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι όσο «ψηλά» και αν είναι.
- Επιβολή πλαφόν στις τιμές προ 5ετίας σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα και αγροτικά εφόδια για να σταματήσει η ληστεία των μονοπωλίων.
- Αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους τους αγρότες με τιμή στο 1 ευρώ όπως μας είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.
- Φθηνό ρεύμα στα 7 λεπτά για όλους, χωρίς τις επιβαρύνσεις που μας πνίγουν.
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αρδευτικά.
- Διαγραφή χρεών σε τράπεζες, ΕΦΚΑ, κλπ, που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές που μας εξαθλίωσαν.
- Να σταματήσουν οι διώξεις και τα αγροτοδικεία».













