1 2
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024 10:27
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Δεν «πείθει» ο Κασσελάκης


Σημαντικό προβάδισμα 19 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του Attica TV.

Παράλληλα, δυσπιστία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη καταγράφει και αυτή η μέτρηση.

Επιπλέον, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, ο Κωστας Μπακογιάννης και ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίζονται τα μεγάλα φαβορί για τον δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλη άνοδο (9,5%) εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ. Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται από το 2% έως το 3,5%.

Όσο για την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους πολιτικούς αρχηγούς, θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17% και… μοιράζονται την τέταρτη θέση.

Η δημοσκόπηση καταγράφει τις πρώτες αξιολογήσεις των ψηφοφόρων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως προκύπτει, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με δυσπιστία ακόμη και από τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι το 41% δηλώνει ότι δεν έχει ούτε θετική ούτε αρνητική γνώμη για εκείνον, ενώ το 13% απάντησε ότι έχει αρνητική εικόνα.