Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025 13:16
ΒόλοςΤοπικά

Στήνεται η «ζωντανή» φάτνη στον Αγιο Νικόλαο – Πόλος έλξης και φέτος για μικρούς και μεγάλους






Τη θέση της μπροστά από το καμπαναριό, στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, άρχισε να παίρνει από το πρωί, η «ζωντανή» φάτνη του Δήμου Βόλου, ένα από τα κεντρικά εκθέματα του γιορτινού στολισμού της πόλης για την περίοδο των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.

Ο χώρος, που για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα μετατραπεί σε… μικρό εργοτάξιο, έχει ήδη περιφραχθεί και συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, ξεκίνησε την κατασκευή της φάτνης, στην οποία θα φιλοξενηθούν ζωάκια, που κάθε χρόνο γίνονται πόλος έλξης μικρών και μεγάλων.

Η φάτνη στην οποία φιλοξενούνται αρνάκια και πόνυ στήνεται κάθε χρόνο για τις γιορτές στο συγκεκριμένο σημείο και σε αυτή αναπαρίσταται η «Γέννηση».

Στην πόλη, οι εργασίες εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, προκειμένου αρχές Δεκεμβρίου, τα πάντα να είναι έτοιμα για την επίσημη φωταγώγηση του Βόλου, που και φέτος θα… μαγέψει.