Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025 18:28
Αθλητικά

Στην κορυφή του κόσμου η Ελλάδα και η Βολιώτισσα Βάλια Λυκομήτρου






Χρυσό μετάλλιο μαζί με την Μηλένα Κοντού στο διπλό σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 στο Πόζναν της Πολωνίας

Με τον εθνικό μας ύμνο να ηχεί περήφανα και τη γαλανόλευκη να κυματίζει στην υψηλότερη θέση του βάθρου, η Ελλάδα πανηγύρισε ακόμη μία σπουδαία διεθνή επιτυχία στον χώρο της κωπηλασίας.

Οι Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών (Κ23), που διεξήχθη στο Πόζναν της Πολωνίας.

Το ελληνικό πλήρωμα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, παίρνοντας από τα πρώτα μέτρα της κούρσας το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησε μέχρι τον τερματισμό. Με χρόνο 6:51.63, οι Κοντού και Λυκομήτρου άφησαν πίσω τους τη βάρκα της Πολωνίας (6:52.55) και της Γερμανίας (6:53.51), σφραγίζοντας έτσι την κυριαρχία τους στον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βάλια Λυκομήτρου κατάγεται από τον Βόλο, προσθέτοντας ακόμη μία σημαντική διάκριση στο παλμαρέ της και της ελληνικής κωπηλασίας συνολικά.

Η επιτυχία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το υψηλό επίπεδο της ελληνικής κωπηλασίας και τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος.