Αθλητικά

Στοιχεία για πολυϊδιοκτησία Ολυμπιακού με δυο ΠΑΕ συγκεντρώνει ο ΠΑΟΚ!

Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει ο ΠΑΟΚ. Πήγες της ΠΑΕ ανέφεραν στην «Live Sport» ότι «ομάδα ειδικών συλλέγει στοιχεία και εξετάζει το ενδεχόμενο αν μπορεί να δέσει θέμα πολυϊδιοκτησίας του Ολυμπιακού με δύο ΠΑΕ της Supe League 1».

Σε περίπτωση που βρεθούν στοιχεία που να αποδεικνύουν την συγκεκριμένα παράβαση, τότε θα γίνει αναλυτική ενημέρωση στον Ιβάν Σαββίδη και αυτός θα αποφασίσει αν θα καταγγελθεί ή όχι σχετική καταγγελία στην ΕΕΑ.

Στον «δικέφαλο του Βορρά» προσανατολίζονται να παίξουν φουλ επίθεση, παρότι ακόμα δεν έχουν στα χέρια τους σαφή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός ασκεί επιρροή σε δύο ΠΑΕ. Για τον λόγο αυτά τα στελέχη του ΠΑΟΚ είναι προσεκτικά και τονίζουν ότι βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής στοιχείων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η μετριοπαθής στάση που κρατούσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα περισσότερα θέματα που αφορούσαν τις δικαστικές υποθέσεις ανήκει στο παρελθόν. Υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης ακόμα περισσότερο του νομικού τμήματος προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια στις κινήσεις που έρχονται κατά του Ολυμπιακού.

Στις σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να κυνηγήσουν την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια στο «Γ.Καραϊσκάκης», όπου υπήρχαν καταγγελίες των παικτών για διάφορα… περίεργα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Δεν χρονοτριβεί ο ΠΑΟΚ – Οι λεπτομέρειες της προσφυγής στο CAS

Στο μεταξύ στον ΠΑΟΚ δεν χάνουν χρόνο για τις επόμενες κινήσεις στην προσπάθεια να ανατρέψουν την εισήγηση της ΕΕΑ ότι υπάρχει δηλαδή σχέση συνιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Η απόφαση για προσφυγή στο CAS ήταν ειλημμένη πριν καν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. Όπως γράφει η «Live Sport» έχουν ήδη δρομολογηθεί οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει άμεσα το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μετά από πρωτοβουλία και επαφές του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Αχιλλέα Μαυρομάτη, έχει επιλεγεί ήδη μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία, το οποίο έχει ειδίκευση σε υποθέσεις που εκδικάζονται στο CAS. Βάσει της νομοθεσίας ο ΠΑΟΚ έχει περιθώριο 21 ημερών να καταθέσει την προσφυγή στο CAS και ήδη προχωρά η διαδικασία μετάφρασης των 42 σελίδων της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά και όλων των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την προσφυγή.

Η προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης θα γίνει με την επιλογή της ταχείας διαδικασίας. Ο επίσημος ΠΑΟΚ θα επικαλεστεί την ανάγκη, η υπόθεση να κλείσει πριν την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και με βάση της εκτιμήσεις που κάνουν στον «δικέφαλο» είναι εφικτό το CAS να εκδώσει την απόφαση μέσα σε δύο μήνες από τη μέρα που θα κατατεθεί η προσφυγή.

Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα, ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά την διάρκεια της διαδικασίας στο CAS και θα ζητήσει να συνεκδικαστεί η υπόθεση μαζί με την Ξάνθη.

 

 

Πηγή: sdna.gr