ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Στη φυλακή ιερέας για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης στον Βόλο – Και η μητέρα της

Ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε χθες ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας σε έναν 81χρονο ιερέα από περιοχή της Μαγνησίας, που είχε συλληφθεί πέρυσι τον Μάιο για ασέλγεια σε βάρος μιας 12χρονης στον Βόλο, και στην 31χρονη μητέρα του κοριτσιού. Και οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Ο 81χρονος αρχικά φέρεται να είχε συνευρεθεί ερωτικά με την 31χρονη μητέρα του κοριτσιού. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν της έδωσε χρήματα και στη συνέχεια έναντι οικονομικών και υλικών ανταλλαγμάτων φέρεται να την έπεισε να βρίσκεται με την 12χρονη κόρη της και να την αγγίζει.

Ο ιερέας, που είναι οικογενειάρχης, είχε προφυλακιστεί, ύστερα από την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου. Η 31χρονη μητέρα είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η 31χρονη φέρεται να είναι ανάπηρη σε ποσοστό άνω του 65%, με γνωμάτευση του ΚΕΠΑ.

Η 31χρονη φέρεται να είχε καταθέσει στην ανακρίτρια, πως δεν είχε γίνει τίποτα με τον ιερέα και την κόρη της, σε αντίθεση με ό,τι αρχικά φέρεται να είχε δηλώσει, ότι το κορίτσι της πήγαινε με τον ιερέα, για να έχει τα προς το ζην. Μάλιστα φέρεται να είχε δηλώσει, ότι είχε πει στην 12χρονη, αν την αγγίξει στα επίμαχα σημεία ο ιερέας, να βάλει τις φωνές…

H 12χρονη,που είχε συναντηθεί με τον ιερέα έξι φορές, έχει επιστρέψει στην επιμέλεια της γιαγιάς της στη Βουλγαρία.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Απολογούμενος ο 81χρονος ιερέας αρνήθηκε ότι είχε ασελγήσει στην 12χρονη, ενώ και η 31χρονη μητέρα υποστήριξε το ίδιο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν μεταξύ άλλων, πως η Αστυνομία δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά της, κατά τη διερεύνηση του αδικήματος, καθώς δεν είχε εξεταστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία η 12χρονη και ισχυρίστηκαν πως το αδίκημα δεν αποτελεί καν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο αστυνομικός, που είχε εντοπίσει τον ιερέα, με την 31χρονη και την κόρη της. Όπως είχε αρχικά καταθέσει ο αστυνομικός, είχε εντοπίσει τον ιερέα να κινείται στο κέντρο της πόλης μαζί με την 31χρονη. Μαζί τους είχαν και το 12χρονο κορίτσι. Ο αστυνομικός τους ακολούθησε και τους είδε να κατευθύνονται σε κατάστημα «pet shop», για να αγοράσουν κάποιο κατοικίδιο.

Αυτό που έκανε εντύπωση στον αστυνομικό και συνέχισε την παρακολούθηση, είναι πως κάποια στιγμή η 31χρονη Βουλγάρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 81χρονο με την 12χρονη κόρη της. Ο ιερέας μπήκε σε αυτοκίνητο με την 12χρονη και ο προορισμός τους ήταν ερημική παραλία του Βόλου. Ο αστυνομικός ζήτησε τότε τη συνδρομή συναδέλφων του και συνέλαβαν τον ιερέα, πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.