MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Στη φυλακή δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ηρωίνη στον Βόλο

Στον ανακριτή Βόλου απολογούταν μέχρι αργά χθες το βράδυ συνοδεία αστυνομικών οι εννέα συλληφθέντες στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Βόλο, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων και την κατάσχεση ηρωίνης βάρους 729,26 γραμμαρίων.

Μέχρι και τις 9.30 χθες το βράδυ είχε εκδοθεί απόφαση προφυλάκισης για τον αρχηγό της 5μελούς εγκληματικής οργάνωσης, 67χρονο Βολιώτη, που ενώ δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, ωστόσο προχωρούσε σε αγορές ακινήτων και έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος για να μη κινεί υποψίες.

Απόφαση προφυλάκισης με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή εκδόθηκε και για τον 65χρονο κάτοικο Αθήνας που κατελήφθη στο μπλόκο στη Λαρίσης το Σάββατο το απόγευμα να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένη στον αεραγωγό του ΙΧ του στον Βόλο από περιοχή της Βορείου Ελλάδος ποσότητα ηρωίνης βάρους 560 γραμμαρίων κατ’ εντελή της εν λόγω οργάνωσης.

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες, μέλη τη εν λόγω συμμορίας, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου, εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ, ενώ για την τρίτη συλληφθείσα, την κοινωνική λειτουργό, η εισαγγελέας είχε επιφυλαχθεί και αναμενόταν απόφαση.

Τα μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης είχαν απολογηθεί και αναμενόταν να ανακοινωθεί απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 67χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Είπε πως ήξερε τους συλληφθέντες από παλαιότερα, καθώς στο παρελθόν ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, όμως από τον Οκτώβριο έχει σταματήσει τη χρήση.

Κάθε κατηγορία αρνήθηκε και ο αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, 55χρονος Βολιώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και προς επίρρωση επικαλείται καταδικαστικές αποφάσεις. Ωστόσο κάποια από τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων παραδέχτηκαν ότι ενεργούσαν για λογαριασμό του ενός ή του δεύτερου αρχηγού κατά περίπτωση.

Το σύνολο των μελών είπαν ότι τυγχάνουν χρήστες ναρκωτικών και ορισμένοι δήλωσαν θύματα της τοξικοεξάρτησης. Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησε στην εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων μετά από δύο περίεργες αγορές ακινήτων του 67χρονου. Δουλεύοντας συστηματικά την υπόθεση οι αστυνομικοί έθεσαν σε πλήρη εφαρμογή την επιχείρηση το Σάββατο με το μπλόκο στη Λαρίσης. Οι συλλήψεις των υπολοίπων ατόμων ήταν θέμα χρόνου. Οι αστυνομικοί έκαναν «ντου» σε δέκα σπίτια και προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για την εξιχνίαση των δύο οργανώσεων

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας συγχαίρει θερμά τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας Ασφάλειας Βόλου που κατόρθωσε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη παρακολούθηση, να εξαρθρώσει δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ηρωίνη στην περιοχή του Βόλου.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνει:
«Μακριά από οικογένειες και υποχρεώσεις, ακόμα και μέσα στις γιορτές, καθ’ όσον έτσι επιβαλλόταν επιχειρησιακά και δικονομικά , οι αστυνομικοί εκτέλεσαν το καθήκον τους και φέραν σε πέρας αυτήν την μεγάλη επιχείρηση με απόλυτα θετικά αποτελέσματα. Τα συγχαρητήρια λοιπόν δεν ανήκουν αποκλειστικά στα μέλη του Τ.Δ.Ν αλλά ομοίως, ίσως και περισσότερο, στους δικούς τους ανθρώπους, παιδιά, συζύγους, γονείς, που τόσους μήνες καρτερικά υπομείναν και στερήθηκαν την παρουσία τους, με επιστέγασμα την απουσία τους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Η κοινωνία του Βόλου ευγνωμονεί για το έργο σας, με το οποίο κάνετε υπερήφανους κι όλους τους συναδέλφους μας .
Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας να απαλύνετε , την, δυστυχώς, πολύπαθη πόλη μας στο θέμα των ναρκωτικών».

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com