Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025 19:49
ΒόλοςΤοπικά

Στη φυλακή 32χρονη Βολιώτισσα για κλοπές – Είχε ρημάξει επιχειρήσεις






Η γυναίκα, που δήλωσε χρήστρια ναρκωτικών, δικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ σε βάρος της κατέθεσαν οι τρεις παθόντες, από τους οποίους είχε αφαιρέσει χρήματα και κάρτες.

Αρχικά κατέθεσε η πρώτη παθούσα, ιδιοκτήτρια καφέ στον Βόλο, όπου τις βραδινές ώρες της 30ής Ιουνίου η 32χρονη μπήκε στο κατάστημά της. Η παθούσα κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στην κουζίνα, αντιλήφθηκε μυρωδιά από τσιγάρο κι όταν βγήκε να δει τι συμβαίνει είδε την κατηγορούμενη στην τουαλέτα. Δεν της μίλησε, είπε, κι έδειχνε τρομαγμένη. Όταν έφυγε από το κατάστημα, η παθούσα είδε πως της έλειπε το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε 110 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, όπου παρέδωσε και το βιντεοληπτικό υλικό από το κατάστημά της. Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει την ταυτότητα της δράστιδας, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, ενεργώντας κυρίως με τον ίδιο τρόπο δράσης, κατά το χρονικό διάστημα από 18-05-2025 έως 8-06-2025, προέβη σε ακόμη πέντε περιπτώσεις κλοπής στον Βόλο, αφαιρώντας από τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων το συνολικό χρηματικό ποσό των 348 ευρώ και από ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, αφού παραβίασε την πόρτα του συνοδηγού, ένα πορτοφόλι με 1.700 ευρώ.

«Άνοιξε» αυτοκίνητο

Ακολούθησε η κατάθεση του ιδιοκτήτη σχολής οδηγών, του οποίου το ΙΧ η δράστιδα φέρεται να διέρρηξε, αφαιρώντας πορτοφόλι με 1.700 ευρώ. Ο παθών κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αφαιρέθηκε κι ακόμη ένα ποσό που είχε στο αμάξι, με το συνολικό ποσό κατά τον ίδιο, να ανέρχεται περίπου σε 2.000 με 2.500 ευρώ.

Καταθέτοντας είπε ότι γνώριζε τη δράστιδα, αφού πριν τρία περίπου χρόνια είχε ανοίξει καρτέλα στη Σχολή για να κάνει μαθήματα οδήγησης. Ο ίδιος έχοντας τηλέφωνό της, κάλεσε στο πατρικό της ζητώντας να του επιστρέψει τα χρήματα, σύμφωνα, όμως, με τον ίδιο η μητέρα της φέρεται να του είπε να μην ξανακαλέσει.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι, όπως φαίνεται στο υλικό από κάμερες της περιοχής, η κατηγορούμενη «έκανε ανίχνευση, δεν πήγε τυχαία. Ήρθε και στη Σχολή για να δει εάν είμαι εκεί, και μετά έβγαλε το τζαμάκι του παραθύρου. Είχε γνώση του τι κάνει».

Έκλεψε το ίδιο πρατήριο

Τέλος, κατέθεσε ο τρίτος παθών, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στη Ν. Ιωνία, ο οποίος υποστήριξε ότι ήταν η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη γυναίκα έκλεβε από το κατάστημά του. Όπως είπε, η δράστιδα εκμεταλλεύτηκε την απουσία του υπαλλήλου κι αφαίρεσε από το ταμείο 180 ευρώ. Μάλιστα, συναντήθηκε με τον υπάλληλο βγαίνοντας, ενώ μέχρι να δει εκείνος ότι λείπουν χρήματα, είχε προλάβει να εξαφανιστεί.

Δεν θυμόταν τίποτα

Προς υπεράσπιση της 32χρονης κατέθεσε η μητέρα της, η οποία ζήτησε συγγνώμη από τους παθόντες και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου για να μπορέσει η κόρη της να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Είπε ότι η κατηγορούμενη κάνει χρήση ναρκωτικών τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ είναι μητέρα ενός παιδιού. Δεν εργάζεται, είπε η μητέρα της, αν και είναι πολύ εργατική.

Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι δεν θυμάται καμία από τις πράξεις που της αποδίδονται και πως προσπαθεί να απεξαρτηθεί, καθώς κάνει χρήση κοκαΐνης και προμηθεύεται υποκατάστατα από τον ΟΚΑΝΑ. Παραδέχτηκε πως έχει κάνει κλοπές για να προμηθευτεί τη δόση της.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της, σημειώνοντας πως αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η τέλεση των κλοπών κατ’ εξακολούθηση, είπε πως η κατηγορούμενη δεν επέδειξε μεταμέλεια ούτε έκανε προσπάθεια να αποκαταστήσει τους παθόντες, ενώ υποστήριξε πως δεν έχει προκύψει ότι διέπραττε τις κλοπές για να προμηθευτεί ναρκωτικά, αλλά για βιοπορισμό.

Το δικαστήριο τής επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών που θα πρέπει να εκτίσει στο σύνολό της και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, με δυνατότητα έφεσης, η οποία, όμως, δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.