Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023 06:21
LIFE

Στάθης Σχίζας: Μιλά για την απόφασή του να δωρίσει μέρος του επάθλου του Survivor στα παιδιά με καρκίνο


Ο Στάθης Σχίζας είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Survivor. Ύστερα από μια ψηφοφορία – θρίλερ, ο τίτλος και το έπαθλο των 100.000 ευρώ κατέληξαν στα χέρια του 30χρονου, ο οποίος στις πρώτες δηλώσεις άφησε άπαντες άφωνους ανακοινώνοντας πως ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα θα πάει στα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Ο ίδιος μιλώντας στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αναφέρθηκε στη νίκη του και στην απόφασή του να βοηθήσει τα παιδιά. Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία και στη σύντροφό του, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου.

«Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι’ αυτά τα παιδάκια»

«Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος και ευλογημένος για την αγάπη που εισέπραξα από τον κόσμο στον τελικό και με ανέδειξε νικητή», είπε αρχικά.

Για την απόφασή του να διαθέσει μέρος του επάθλου του για τη στήριξη παιδιών με καρκίνο, εξομολογήθηκε: «Όταν είχα πάει τη μητέρα μου στον “Αγιο Σάββα” για να κάνει χημειοθεραπεία, τελείως τυχαία με είχε τραβήξει το ασανσέρ στον έκτο όροφο, εκεί όπου βρίσκεται η μονάδα για παιδάκια. Βγήκα έξω χωρίς να έχω αντιληφθεί εξαρχής πού ήμουν και βρέθηκα ανάμεσα σε παιδάκια με καρκίνο και γονείς να παλεύουν γι’ αυτό. Ως γονέας, έχω μια κόρη, είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος με το συγκεκριμένο κομμάτι και είπα ότι αυτά τα παιδάκια θέλω κάποια στιγμή να τα βοηθήσω και οικονομικά, αλλά και με παρουσία εκεί. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι’ αυτά τα παιδάκια, που είναι πραγματικοί ήρωες της ζωής».

Για τη σύντροφό του, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, ανέφερε: «Νιώθω χαρούμενος και ευλογημένος που την έχω στη ζωή μου. Μου βγάζει αυτή την αισθηματική ασφάλεια. Η Αλεξάνδρα είναι ο έρωτας της ζωής μου. Ήταν κάτι που ζούσαμε οι δυο μας, αγαπιόμασταν. Οι κοντινοί μας άνθρωποι το ήξεραν, αλλά λόγω του παιχνιδιού αναγκαστικά έγινε γνωστό και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν θέλαμε να το διαφημίσουμε, περνούσαμε ωραία».