MobileΜαγνησίαΤοπικά

Σοβαρά προβλήματα στη Σκιάθο και το Πήλιο λόγω κακοκαιρίας- Ζημιές και στη Σκόπελο
Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, καθώς επίσης σε διάφορες περιοχές του Νοτίου και Ανατολικού Πηλίου. Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων από χθες το πρωί μέχρι και σήμερα σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ η αγροτική οδοποιία υπέστη σοβαρές ζημιές.

Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και των Δήμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Σκιάθο

Δρόμοι, καταστήματα αλλά και σπίτια στη Σκιάθο πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε χθες το πρωί και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού έφτασε μέχρι τα 40 εκατοστά, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να αποφασίσει τη  διακοπή της κυκλοφορίας στη νέα περιφερειακή οδό. Προβλήματα επίσης καταγράφηκαν στον πεζόδρομο της οδού Παπαδιαμάντη, όπου πλημμύρισαν τέσσερα σπίτια και καταστήματα που ήταν κλειστά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρενέβη για την άντληση υδάτων.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «στις 3.30 το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου, αλλά και κάτοικοι προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να σώσουμε ανθρώπους. Η κατάσταση ήταν δύσκολη. Σήμερα έχει βελτιωθεί,  αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες. Συνεχίζουμε την καταγραφή στις υπόλοιπες περιοχές στον άξονα Σκιάθου -Κουκουναριών».

Με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν και άλλα προβλήματα στο νησί του Παπαδιαμάντη. Σε πολλά σημεία του δρόμου από Σκιάθο στις Κουκουναριές το οδόστρωμα είναι απροσπέλαστο. Εχουν επιστρατευθεί μηχανήματα για να απομακρύνουν φερτές ύλες αλλά και κλαδιά δέντρων που έσπασαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Πλημμυρισμένοι επίσης είναι οι δρόμοι που οδηγούν στις συνοικίες του Προφήτη Ηλία και του Αγ. Κωνσταντίνου. Προβλήματα ακόμη καταγράφηκαν στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου.

Mεγάλες πληγές και στη Σκόπελο

Η κακοκαιρία χτύπησε για μία ακόμη φορά και τη Σκόπελο. Εξαιτίας της έντονης νεροποντής το δίκτυο ύδρευσης υπέστη σοβαρές ζημιές. Αγωγοί ύδρευσης έσπασαν και όπως τόνισε ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ύδρευσης. Από την πρώτη καταγραφή που έχει γίνει, διαπιστώθηκε πως όποια  έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχουν ολοκληρωθεί «λειτούργησαν». Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό, αφού το μεγαλύτερο «μέτωπο» ζημιών και πάλι εντοπίζεται στις περιοχές που δοκιμάστηκαν το 2015  επίσης από ακραία φαινόμενα. Ζημιές ακόμη αναφέρθηκαν σ’ όλους σχεδόν τους επαρχιακούς δρόμους καθώς και στην αγροτική οδοποιία.

Δοκιμάζεται το Νότιο Πήλιο

Στο Νότιο Πήλιο τα συνεργεία έχουν καταγράψει σοβαρές ζημιές στον δρόμο που οδηγεί στα Ποτιστικά όπου εκτελούνταν εργασίες αποκατάστασης, αλλά και στο Προμύρι, όπου μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου καθαρίζουν τους δρόμους και με επιχωματώσεις προσπαθούν να αποκαταστήσουν προσωρινά τις ζημιές.

Προβλήματα επίσης υπάρχουν στο Χόρτο και το Καλαμάκι, ενώ  η δημοτική αρχή έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες της να μην υπερχειλίσουν οι χείμαρροι στη Μπούφα, την Πάλτση και τη Μηλίνα.

«Γέφυρα» για να μεταφερθεί παιδί στο Νοσοκομείο

Στην περιοχή «Ποτιστικά» ο Δήμος χρειάστηκε να παρέμβει, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να συνδράμει ζευγάρι που διαμένει στην περιοχή και έπρεπε να μεταφέρει το παιδί τους σε γιατρό.

Κόπηκε στα δύο ο δρόμος στην Πάλτση

Επίσης στην Πάλτση εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης «φούσκωσε» ο τοπικός  χείμαρρος, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστη η κυκλοφορία, σε οικισμό  όπου διαμένουν ορισμένες οικογένειες. Σε επικοινωνία που είχαν τα στελέχη του Δήμου με τους κατοίκους ενημερώθηκαν πως είναι όλοι τους καλά.

Καθιζήσεις  στο Χορευτό

Στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου τα συνεργεία του δήμου έχουν καταγράψει καθιζήσεις του οδοστρώματος και κατολισθήσεις, ενώ ζημιές αναφέρθηκαν και στην αγροτική οδοποιϊα. Μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν στον δρόμο από Ζαγορά για Χορευτό, στην είσοδο της Ζαγοράς και την Τσαγκαράδα.

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com