
Σοκ στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Στέφανος Μπορμπόκης – Το αντίο του Δικεφάλου
Θρήνο στον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Στέφανου Μπορμπόκη το Μεγάλο Σάββατο (11/4), σε ηλικία μόλις 59 ετών, μετά απο σκληρή μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν το τελευταίο διάστημα.
Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκε για 8 χρόνια και κατάφερε να μετρήσει 214 συμμετοχές ενώ πέτυχε και 32 γκολ. Μάλιστα η ασπρόμαυρη ΠΑΕ τον είχε βραβεύσει για την μεγάλη του προσφορά, στον σύλλογο αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ποιός ήταν ο Στέφανος Μπορμπόκης
Ο Στέφανος Μπορμπόκης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία, από τα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ και έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1985-86 σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ίδιος αποτέλεσε επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της ομάδας και το 1987-88 είχε την καλύτερη συγκομιδή γκολ στην καριέρα του, αφού πέτυχε 9 τέρματα σε 26 συμμετοχές.
Το 1997-98 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Άρη Θεσσαλονίκης στην Β’ εθνική, όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο, ενώ έπειτα από αυτό φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και έγινε ο πρώτος παίχτης που φόρεσε και τις τέσσερεις μεγάλες φανέλες της Θεσσαλονίκης.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Στέφανου Μπορμπόκη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 59 ετών. Ο Στέφανος υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ με αφοσίωση, ήθος και συνέπεια, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην ιστορία του συλλόγου και στις καρδιές μας.
Ήρθε στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 16 ετών, έγινε επαγγελματίας και από το 1985 ως το 1994 φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα 274 φορές, πετυχαίνοντας 39 γκολ. Η σχέση του Στέφανου με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν απλά επαγγελματική. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, παρέμεινε δίπλα στον ΠΑΟΚ δείχνοντας ενδιαφέρον και αγάπη.
Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»












