ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ: 7 στις 10 πτώσεις ελικοπτέρων στην Ελλάδα οφείλονται σε καλώδια της ΔΕΗ [βίντεο]

Η τραγωδία στον Πόρο με τον θάνατο του 57χρονου χειριστή ελικοπτέρου Νίκου Καρυστινού και των δυο Ρώσων επιβατών άνοιξε, ξανά, τον «μαύρο» φάκελο των δυστυχημάτων με ελικόπτερα στην Ελλάδα.

Χθες, διαδραματίστηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας στον Πόρο με την κηδεία του 57χρονου χειριστή του μοιραίου ελικοπτέρου στο κοιμητήριο της Μάνδρας. Η έρευνα για το δυστύχημα, ωστόσο, βρίσκεται μόλις στην αρχή του, με τους εμπειρογνώμονες να εστιάζουν στα καλώδια της ΔΕΗ καθώς και στην ακαταλληλότητα του ελικοδρόμιου στην περιοχή.

Τα καλώδια της ΔΕΗ «ένοχα» για 7 στις 10 πτώσεις ελικοπτέρων!
Τη στιγμή που το μαύρο κουτί του μοιραίου ελικοπτέρου μεταφέρεται στην Ιταλία για να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες της τραγωδίας, ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για τα αεροπορικά ατυχήματα και δυστυχήματα με ελικόπτερο στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο OPEN TV ο κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας και πρόεδρος της Ενωσης Χειριστών Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «τα καλώδια (σ.σ. της ΔΕΗ) εμπλέκονται στο 70% των πτώσεων ελικοπτέρων» που καταγράφονται στην Ελλάδα.