Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, 2026 17:11
ΒόλοςΤοπικά

Σοφία Ζαχαράκη: Εως το 2028 έτοιμη η Φοιτητική Εστία στη Βαμβακουργία






Μέχρι το 2028 -το πολύ το 2029- θα είναι έτοιμες οι νέες κλίνες Φοιτητικής Εστίας στον Βόλο, έκανε γνωστό σήμερα η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Σε δηλώσει της η κα. Ζαχαράκη είπε ότι «το 2026 θα είναι ένα πραγματικά πολύ θετικό και αισιόδοξο έτος, κατά το οποίο θα μιλάμε για συνεχή εξέλιξη του Πανεπιστημίου δεδομένων των δημογραφικών τάσεων αλλά και της συνεχούς εξωστρέφειας που αναπτύσσεται».

Σε τοπικό επίπεδο είπε ότι «έως το 2028 το αργότερα έως το 2029 θα έχουμε τις νέες κλίνες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και σε άλλα Πανεπιστήμια, καθώς θα τρέξουν μεγάλα προγράμματα ΣΔΙΤ.

Είναι στόχος μας να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα ποσοστό στέγασης των φοιτητών που θα φτάνει περίπου το 2030 το 15% των Ελληνίδων και Ελλήνων φοιτητών σε όλη την Ελλάδα από 7% που είναι σήμερα».

Η υπουργός τόνισε ότι «συγχρόνως βελτιώνουμε το επίδομα στέγασης. Πρέπει να σας πω ότι από το 2019 που δίνονταν περίπου 42 εκατ. στο φοιτητικό επίδομα στέγασης φέτος θα δώσουμε 90 εκατ. ευρώ. Πέρυσι δώσαμε 88 εκατ. ευρώ. Σε πολλές Σχολές στην περιφέρεια βλέπουμε αύξηση 200% στο φοιτητικό επίδομα στέγασης. Και δεν σταματούμε εδώ, καθώς ενισχύουμε μέσω του Υπουργείου Παιδείας και του Ταμείου Ανάκαμψης και την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων», είπε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο δημογραφικό το οποίο χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση, ενώ ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί νέο Υπουργείο Ερευνας και Καινοτομίας.