1 2
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024 00:52
ΜαγνησίαΤοπικά

Σκιάθος: Γέμισε …κόπρανα η Παπαδιαμάντη


Φρεάτιο αποχέτευσης υπερχείλισε με αποτέλεσμα ο κεντρικός δρόμος να γεμίσει λύματα

Ένα ρυάκι λυμάτων από φρεάτιο αποχέτευσης που «έσπασε», με αποτέλεσμα να γεμίσει όλη η οδός Παπαδιαμάντη κόπρανα αντίκρυσαν επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο πιο γνωστός δρόμος της Σκιάθου, ο δρόμος που συγκεντρώνει πλήθος εμπορικών καταστημάτων, επιχειρήσεων εστίασης και καταλυμάτων θύμισε …Βενετία. Τουρίστες και κάτοικοι του νησιού την ώρα που έτρωγαν και απολάμβαναν το ποτό τους και τη βόλτα τους έγιναν μάρτυρες μίας απίστευτα άσχημης μυρωδιάς και ενός ακόμη πιο αποκρουστικού θεάματος.

Το υπερφορτωμένο, όπως λένε κάτοικοι και επιχειρηματίες, δίκτυο αποχέτευσης της Σκιάθου «έσπασε» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί υπερχείλιση υγρών αποβλήτων, να επικρατήσει ανυπόφορη δυσοσμία και αστικά λύματα – λυματολάσπη να κατακλείσουν τα τουριστικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις εστίασης στην ευρύτερη περιοχή.

«Δεν γίνεται να παλεύουμε για τον τουρισμό και ξαφνικά να αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τα μαγαζιά μας λόγω των βουλωμένων φρεατίων» αναφέρει αγανακτισμένη ιδιοκτήτρια επιχείρησης.

Η ίδια περιγράφει ότι το περιστατικό σημειώθηκε εν ώρα αιχμής, στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, και τα μαγαζιά μετατράπηκαν σε λίγα λεπτά σε κρανίου τόπος. Οι επισκέπτες έφυγαν κακήν κακώς και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες των 10 και πλέον επιχειρήσεων αναγκάστηκαν να κλείσουν νωρίτερα.

«Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος, ενώ δεν έλειψαν και οι φυσιολογικές τους αντιδράσεις στη θέαση κοπράνων να περνάνε από μπροστά τους» εξηγεί η ίδια.

Επιχειρηματίες της εστίασης και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Παπαδιαμάντη απέστειλαν επιστολή προς τον πάσα υπεύθυνο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το απαράδεκτο περιστατικό.

Όπως αναφέρουν δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση – ενημέρωση επιχείρησης καθαρισμού φρεατίων επί της οδού Παπαδιαμάντη την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Εκείνη την ώρα, ιδιωτικό αποφρακτικό όχημα προέβη σε επιχείρηση καθαρισμού – απόφραξης φρεατίου επί της οδού Παπαδιαμάντη στο ύψος του Γυμνασίου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών δημιουργήθηκε υπερχείλιση υγρών αποβλήτων.

«Απαιτούμε την διερεύνηση του περιστατικού και την απόδοση ευθυνών κάθε εμπλεκόμενου φορέα που οδήγησε στην απομάκρυνση των τουριστών – επισκεπτών από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της περιοχής καθώς και στη δυσφήμιση του νησιού.

Επίσης με γνώμονα το παραπάνω περιστατικό βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να θέτουμε ζητήματα οικονομικής αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη και ζητήματα ανταποδοτικότητας δημοτικών τελών.

Τέλος, εκφράζουμε την ανησυχία και τους φόβους μας για την ενδεχόμενη επανάληψη αντίστοιχων συμβάντων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Οι επιχειρηματίες αναφέρουν ότι τέτοια περιστατικά, δυστυχώς, επαναλαμβάνονται στο νησί λόγω του παλαιού δικτύου αποχέτευσης, αλλά δεν είχαν ξαναγίνει στις αρχές Ιουνίου. Οι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς γίνονται συχνοί καθαρισμοί στο αποχετευτικό σύστημα, το οποίο, ωστόσο, επιβαρύνεται εξαιτίας των τουριστών στο νησί.

«Δηλαδή τον Ιούνιο που θα «βουλιάξει» η Σκιάθος από κόσμο θα είναι καθημερινό φαινόμενο;» διερωτάται η ιδιοκτήτρια επιχείρησης.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή και τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στον δήμο Ρήγα Φεραίου, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τη δημόσια υγεία, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να περπατάει ο κόσμος και να τρώει δίπλα σε αστικά λύματα.