ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Κρήτη: 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί

Σεισμός στην Κρήτη σημειώθηκε στις 07:39 το πρωί στα όρια των νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου. Μία ισχυρή σεισμική δόνηση, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί της Τετάρτης το Ηράκλειο.

earth_ar
Πιο συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:39 το πρωί στα όρια των Νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 23 χλμ Δυτικά – Βορειοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66.1  χιλιόμετρα.

Η αρχική αυτόματη λύση έδινε το σεισμό στα 5,3 Ρίχτερ.

map_ar

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», για τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο περιφερειάρχης του νησιού Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως είπε δεν έχουν καταγραφεί ζημιές. «Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές», ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» για τον σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη ο καθηγητής γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος.

Όπως είπε «είναι ένας σεισμός μεγέθους πέντε Ρίχτερ. Είναι παραπλανητικό γιατί έχει γένει σε ένα μεγάλο βάθος».

Ο καθηγητής γεωφυσικής εξήγησε ότι λόγω του ότι ο σεισμός ήταν σε μεγάλο βάθος, στα 80 χιλιόμετρα, γίνεται έντονα αισθητός σε μια ευρεία περιοχή.

Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο, αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν συνήθως μετασεισμικές ακολουθίες. «Σπάνια έχουν μικρά μετασεισμικά μεγέθη. Θα έχουμε λίγους σεισμούς», τόνισε.

 

 

Πηγή: protothema.gr