Το πάρκο και η παραλία των Αλυκών προσφέρονται για υλοποίηση καλοκαιρινών εκδηλώσεων καθώς υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού κοινού, ενώ παράλληλα η υλοποίηση της ψυχαγωγικής αυτής δραστηριότητας αναδεικνύει τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό στην πόλη του Βόλου, καθώς διαθέτει παραλίες κατάλληλες για κολύμβηση και ποιοτικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών.
Η εκδήλωση εντάσσεται στις κοινωνικού χαρακτήρα πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Βόλου, καθώς το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα εδέσματα και τα ποτά προσφέρονται δωρεάν, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της πόλης. Η διοργάνωση της εκδήλωσης υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους χορηγούς της, οι οποίοι με προϊοντικές χορηγίες καθιστούν δυνατή την υλοποίηση. Για την Πρωτομαγιά του 2025 μεγάλος χορηγός είναι η ζυθοποιία ΕΖΑ ΑΕ, που παρέχει το σύνολο της μπύρας που θα καταναλωθεί από το κοινό, ενώ το κρασί της εκδήλωσης είναι προσφορά του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και τα αναψυκτικά, όπως πάντα, της ΕΨΑ Α.Ε..
Ο Δήμος Βόλου καλεί τους πολίτες, που θα παραμείνουν “εντός των τειχών” να υποδεχθούμε παραδοσιακά την άνοιξη, σε μία μεγάλη γιορτή με μουσική, χορό και τραγούδι και να απολαύσουν τις διαχρονικές επιτυχίες της Άντζελας Δημητρίου!