Αθλητικά

«Σέντρα στα μέσα Μαΐου» ο στόχος της Σούπερ Λίγκας

Ορατός πλέον είναι ο στόχος να διεξαχθούν τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας τον Μάιο και τον Ιούνιο, όπως γράφει η εφημερίδα «Live Sport». Με την απόφαση για μετάθεση του Euro το 2021, αλλά και τους τελικούς του Champions League και Europa League για το τέλος του Ιουνίου, η UEFA απελεύθερωσε τις ευρωπαϊκές λίγκες ως προς τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους, το διάστημα που θα ακολουθήσει την ύφεση του κορωνοϊού, κάτι το ο οποίο θα κριθεί και από τις κυβερνήσεις των χωρών.

Στην Ελλάδα αυτό ήταν το εξ αρχής πλάνο. Με δεδομένο ότι ο Μάρτιος και ο Απρίλιος θα χαθούν, η προσδοκία της Σούπερ Λίγκας είναι η επιστροφή της κανονικότητας από τις αρχές του Μαϊου. Εφόσον λοιπόν όλα εξελιχθούν ομαλά με τον ιό, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα παιχνίδια των πλέι οφ (ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών) και με ορισμένες εμβόλιμες Τετάρτες να ολοκληρωθούν εως τις 20-21 Ιουνίου.

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση πάντα, ότι η πανδημία θα έχει υποχωρήσει στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του Απριλίου. Κατόπιν οι ομάδες θα χρειαστούν μια μίνι προετοιμασία για 10-15 ημέρες και τα παιχνίδια προβλέπεται να διεξαχθούν από τα μέσα του Μαϊου.

Για να βγει το πρόγραμμα των 10 αγωνιστικών των πλέι οφ, κάποιες από αυτές θα διεξαχθούν και μεσοβδόμαδα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν και οι δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ, καθώς και ο μεγάλος τελικός που θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και μπορεί να διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Η εξέλιξη της τρέχουσας σεζόν θα επηρεάσει και την επόμενη. Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα αρχίζει πάντα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, ενώ την περίοδο 2020-21 θα αρχίσει τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: sdna.gr