Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 05:52
ΒόλοςΤοπικά

Σειρά δράσεων για την οδική συμπεριφορά στον Βόλο


Ενημερωτική δράση σε κεντρικό κυκλικό κόμβο του Βόλου πραγματοποίησε το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και το Τμήμα Τροχαίας.

Με απόλυτα ασφαλή τρόπο, άρα με επιτυχία, εκπαιδευτικά οχήματα και εκπαιδευτές σε ρόλους ποδηλάτη και πεζού, καταγράφηκαν με drone του σωματείου την ώρα που εκτίθεντο στην κυκλοφορία σε διαδικασίες εισόδου και εξόδου από τον κόμβο.

Οι εκπαιδευτές ακολούθησαν όλες τις οδηγικές διαδικασίες για την είσοδο στον κυκλικό κόμβο, την αλλαγή λωρίδας και τη χρήση φλας εντός αυτού.

Οι ίδιοι προσέγγισαν διαβάσεις πεζών με ταχύτητα και προοδευτική επιβράδυνση, έχοντας ως «σημαία» τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τις ευπαθείς ομάδες των χρηστών του δρόμου.

Παράλληλα, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς και περαστικούς, εισπράττοντας πολύ θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία. Η παρέμβαση – ορόσημο του σωματείου είναι η αρχή μιας σειράς δράσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων σε επικίνδυνα σημεία της πόλης του Βόλου, αλλά και του ευρύτερου νομού. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των αρχών για την επίλυσή τους.

«Μέχρι να γίνει αυτό, προσδοκούμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα υποδείξουμε στον συνάδελφο οδηγό, αναβάτη και φίλο πεζό, τους τρόπους για ασφαλή – ιδανικά περάσματα, με πολιτισμένη οδήγηση και οδική ενσυναίσθηση», αναφέρεται από το σωματείο.