Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024 10:28
ΒόλοςΤοπικά

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων ο Βόλος – Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Δήμο Βόλου το Σάββατο 20 Απριλίου


Η πόλη του Βόλου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 20.40 το βράδυ του Σαββάτου από τη συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης, θα ακολουθήσει πορεία επί των οδών Γρ. Λαμπράκη, Ιάσονος, Αργοναυτών, με προορισμό το Μνημείο Ηρώων επί της παραλίας, όπου θα διεξαχθεί εκδήλωση για την επίσημη υποδομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του Βόλου.

Για την εντυπωσιακή εκδήλωση, συμπράττουν ο Δήμος Βόλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο, με αντικείμενο τη Μουσική και το Χορό και συγκεκριμένα ως προς το χορό, το είδος του Break Dance, το οποίο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και έπειτα, θα αποτελεί πλέον Ολυμπιακό Άθλημα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολυμπιακής Επιτροπής τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη του Βόλου έξι Λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με Ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, ο Θοδωρής Βλάχος, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Σκιαθίτης, η Ελευθερία Φτούλη, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Σοφία Δαλίδου.

Με την έλευση Λαμπαδηδρόμων και φλόγας στο χώρο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γαλλικής Πρεσβείας, καθώς και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς, η φλόγα θα μεταφερθεί στο βωμό, θα αναρτηθούν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και η Ελληνική και παράλληλα η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα αποδώσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους Εθνικούς Ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

Στην παραλία του Βόλου στις 9.00 το βράδυ, με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τους Λαμπαδηδρόμους, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή τελετή, όπου στο πρώτο μέρος σύνολο 21 μουσικών, μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα ερμηνεύσουν μουσικές συνθέσεις Ελλήνων Συνθετών (Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Yanni) των οποίων το έργο έχει διεθνή αναγνώριση.