1 2
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024 18:54
ΜαγνησίαΤοπικά

Σε λευκό τοπίο «ξύπνησε» η Μαγνησία


Με στόχο να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο εντός της πόλης του Βόλου, αλλά και σε όλη τη Μαγνησία, από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλου και της περιφέρειας Θεσσαλίας που επιχειρούσε σε αρκετά μέτωπα στον νομό με 75 μηχανήματα, καταβάλλονταν κάθε προσπάθεια, ώστε να μετριαστούν τα προβλήματα που έφερε μαζί της η κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Μπάρμπαρα», που από χθες έχει περικυκλώσει τη χώρα.

Λευκό στρώμα χιονιού κάλυψε χθες τις κορυφογραμμές της Μαγνησίας,  σε  μεγάλη ακτίνα από τα Χάνια, την Πορταριά και το Ξουρίχτι, μέχρι  το Πουρί, το  Κεραμίδι και την Ανάβρα, ενώ χιόνι έπεφτε κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και στον Βόλο.

Η ένταση της χιονόπτωσης χαρακτηρίστηκε ελεγχόμενη, με το μεγαλύτερο ύψος χιονιού να εντοπίζεται στα Χάνια στους 15 πόντους και στην Ανάβρα Αλμυρού.

Οι τόνοι αλατιού που είχαν πέσει στους δρόμους έφεραν αποτελέσματα, καθώς μέχρι το βράδυ δεν είχαν αναφερθεί μεγάλα προβλήματα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται όλοι οι δήμοι.

Η χιονόπτωση είχε ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει κατακόρυφα, ενώ  για σήμερα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις πρωινές ώρες, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για ισχυρό παγετό.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά.

Εν αναμονή της κακοκαιρίας, το σύνολο των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν εγγράφως και οι Δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή, να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις συστάσεις της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να δοθούν οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Ο Δήμος Βόλου

Σε ετοιμότητα παραμένει και ο Δήμος Βόλου. Οι υδροφόρες από χθες το πρωί και θα συνεχίσουν και σήμερα να ρίχνουν θαλασσινό νερό στους δρόμους, όπως επίσης και αλάτι.

Για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ενδεχομένως προκύψουν οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα. Για τους συμπολίτες σε περιοχές που ήδη σημειώνονται χιονοπτώσεις, δηλαδή στον ορεινό όγκο, έχουν προωθηθεί και βρίσκονται προς διάθεση στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα ποσότητες αλατιού για την κάλυψη των αναγκών τους.

Ο Δήμος Βόλου παραμένει σε ετοιμότητα και για ό,τι νεότερο θα ενημερώνει τους πολίτες με ανακοινώσεις».

Πού μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης  112- ΕΚΑΒ 166).