ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τις παρελάσεις – Τι φοβούνται σε Β. Ελλάδα

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια τόσο της μαθητικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη όσο και της στρατιωτικής στην Αθήνα  για την 25η Μαρτίου.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, κάποιοι να θελήσουν να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV το πρωί της Πέμπτης (21/3) πραγματοποιήθηκε μεγάλη τηλεδιάσκεψη στην οποία στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί από όλη την Ελλάδα και συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα των παρελάσεων.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί, ειδικότερα στην Βόρεια Ελλάδα, η κατάσταση «μυρίζει» μπαρούτι…

Πιο αναλυτικά στην Αθήνα τουλάχιστον 850 αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στα μέτρα ασφαλείας για την στρατιωτική παρέλαση, ενώ για την Θεσσαλονίκη 1.600 θα είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι  θα βρίσκονται στα μέτρα ασφαλείας στην μαθητική παρέλαση.

Οι Αρχές δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις,  δίνοντας σαφές οδηγίες για το τι μέτρα πρέπει να παρθούν.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας καταρχάς στα δρομολόγια των επισήμων, ενώ το ίδιο αυξημένα μέτρα θα πρέπει να υπάρξουν στις εξέδρες των επισήμων για κάποιους που θα θελήσουν να προσεγγίσουν τις εξέδρες.

Παράλληλα, κατά μήκος των παρελάσεων θα υπάρχουν και εκεί αυξημένα μέτρα σε περίπτωση που κάποιοι συγκεντρωμένοι θα θελήσουν να αναπτύξουν σχέδιο για επεισόδια.