Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 06:07
ΒόλοςΤοπικά

Σε απεργία σήμερα οι Βολιώτες για Τέμπη και ακρίβεια – Κοινή εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ


Το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Βόλου και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν για σήμερα στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας απεργιακή συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Παράλληλα, από τους εργαζόμενους τίθενται θέματα όπως η ακρίβεια και οι αυξήσεις μισθών.

Το κάλεσμα των φορέων σε απεργιακή συγκέντρωση είναι στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:30 π.μ.
«Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!», το κυρίαρχο σύνθημα, με καθολικό αίτημα να μη συγκαλυφθεί το «έγκλημα» των Τεμπών και να αποδοθούν ευθύνες.
«Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών», επισημαίνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν με 4ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι, ενώ τα φαρμακεία της Μαγνησίας θα παραμείνουν κλειστά από 10.30 ως 13.30, με απόφαση του συλλόγου.
Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ανακοίνωση πως θα συμμετέχει στη συγκέντρωση που θα γίνει στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή
τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και καλεί τα μέλη του σε όλο τον νομό να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Ο Εμπορικος Συλλογος Βόλου συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στον Βόλο στη μνήμη των ανθρώπων πού χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις και να διευκολύνουν τους εργαζόμενους.

Στις 20.00 το απόγευμα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών, αλλά και μία προσευχή για τον Γεράσιμο – Ιάσονα, το μοναδικό Βολιώτη επιζώντα του πρώτου βαγονιού, που δίνει μάχη για τη ζωή, βρισκόμενος σε κώμα.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα στον Βόλο ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών. Η δεύτερη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί έξω από τα ΕΛΤΑ Βόλου, Δημητριάδος και Αγ. Νικολάου.