1 2
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024 01:37
Άλλες Ειδήσεις

Σε αυτή την ηλικία είναι πιθανότερο ένας άντρας να απατήσει


Η απιστία είναι ένα κοινό αγκάθι σε πολλές μακροχρόνιες σχέσεις και μπορεί να συμβεί ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες – κυριολεκτικά – χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν τις πληγώνει σε βάθος, απειλώντας ακόμα και να τις διαλύσει. Υπάρχει μάλιστα μια ηλικία στην οποία είναι πιθανότερο ένας άντρας να απατήσει τη σύντροφό του, σύμφωνα με μια μελέτη του 2016.

Οι ερευνητές, συγκεκριμένα, από πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια εξέτασαν στοιχεία των αντρικών προφίλ σε ιστοσελίδα γνωριμιών που απευθύνεται σε παντρεμένους και ανακάλυψαν ότι η πιο «κρίσιμη» ηλικία είναι τα 39 και γενικά η τελευταία χρονιά μιας δεκαετίας της ζωής μας.

Απιστία: Πώς εξηγείται

Οι επιστήμονες Adam L. Alter και Hal E. Hershfield ανέλυσαν τα προφίλ εκατομμυρίων «άπιστων» αντρών για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι  ανάμεσά τους «υπάρχουν 18% περισσότεροι σε ηλικίες που τελειώνουν σε 9». Όπως υποθέτουν, η συμπεριφορά τους, αν δεν είναι συστηματική, μπορεί να σχετίζεται με μια κρίση της μέσης ηλικίας, που τους ωθεί να αναζητήσουν το νόημα της ζωής τους – κάποιους, σε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η εκδικητική απιστία, στην οποία ο ένας σύντροφος προσπαθεί να πάρει το αίμα του πίσω για κάποιο παλαιότερο περιστατικό μοιχείας από την άλλη πλευρά.

 

Πηγή: marieclaire.gr