Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 00:50
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με μοναστήρι που απαγορεύει τη μάσκα στους πιστούς (pics & vid)


Τι κι αν ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού πολλαπλασιάζεται, μοναστήρι στην Εορδαία απαγορεύει στους πιστούς να φοράνε μάσκα.

Μάλιστα όποιος επισκεφτεί το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, θα συναντήσει στην είσοδο δύο πανό. Το ένα αναφέρει «απαγορεύονται οι μάσκες εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου» και το άλλο, «οι λησταί φοράνε μάσκα, οι Χριστιανοί δεν φοράνε μάσκα».

Ο ηγούμενος της Μονής μιλώντας στο el.gr ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Μονή διοικείται με νόμους εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς, ενώ έθεσε και ένα ερώτημα: “γιατί επεμβαίνει η Πολιτεία στα θέματα της Εκκλησίας και ποιος τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα;”.

«Δεν παροτρύνω τον κόσμο να μην βάζει μάσκα, μόνο εντός της Μονής και για τη Μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε όπως μας λέει ο Θεός. Λυπάμαι όταν βλέπω να παραβαίνουν τον δρόμο του Θεού για χάρη των ανθρώπων», τόνισε καταλήγοντας ο ηγούμενος Μάξιμος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, στο ίδιο μοναστήρι, ένας ιερέας είχε διακόψει τη Θεία Λειτουργία, διότι μία 74χρονη γυναίκα φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό. «Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», είπε και της ζήτησε να αποχωρήσει. Ο ιερωμένος που δημιούργησε το συγκεκριμένο επεισόδιο, σε δηλώσεις του τότε στην ΕΡΤ, είχε τόνισε ότι ο κορονοϊός είναι ένα ψέμα και ότι κάποιοι από αυτούς που πέθαναν από κορονοϊό είχαν πληρωθεί.

 

 

Πηγή: enikos.gr