MobileΚΟΡΥΦΑΙΕΣΜαγνησίαΤοπικά

Ρεκόρ τζίρου και κερδών έκανε το 2019 η ΕΒΟΛ

Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, ενώ θετικά είναι τα στοιχεία και για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Η γαλακτοβιομηχανία συνεχίζει την κοινωνική της πολιτικής με προσφορές σε ιδρύματα και φορείς που έχουν ανάγκη, ενώ άρχισαν να συνδέονται εδώ και δύο ημέρες τα φωτοβολταϊκά πάρκα, μια επένδυση που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2021.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, ανέφερε ότι στη γενική συνέλευση της 27ης Αυγούστου ψηφίστηκε ομόφωνα ο ισολογισμός, οι οικονομικές καταστάσεις του 2019 και ο προϋπολογισμός του 2020.

Η καλύτερη χρονιά για τον Α.Σ. Βόλου ήταν το 2019 στα 94 χρόνια από την ίδρυση του, όπου ο τζίρος σημείωσε ρεκόρ ξεπερνώντας τα 18 εκατομμύρια ευρώ, τα κέρδη τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με μηδέν δανεισμό και χρέη και σημαντική ρευστότητα. Όπως επισήμανε ο κ. Πρίντζος ο συνεταιρισμός πληρώνει άμεσα και σε καλές τιμές την παραγωγή των μελών του, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει και διαθέτει στην αγορά είναι άριστης ποιότητας και σε λογικές τιμές. Η ΕΒΟΛ επεκτείνει το δίκτυο της σε όλη την Ελλάδα και σε δύο μήνες θα κυκλοφορήσει μία νέα σειρά γαλακτομικών προϊόντων για παιδιά.

Στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ στο Βόλο η παραγωγή συνεχίζεται χωρίς διακοπή, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας εργαζομένων, αγροτών και πελατών. Ήδη στα γραφεία μπήκαν γυάλινα διαχωριστικά που δεν επιτρέπουν την άμεση επαφή μεταξύ των ανθρώπων, ενώ στην εξωτερική πλευρά του εργοστασίου τοποθετήθηκαν  εξωτερικές σκάλες, από τις οποίες έχουν πρόσβαση με τα γραφεία οδηγοί, αγρότες και άλλοι συναλλασσόμενοι.

Ξεκίνησε η σύνδεση των φωτοβολταϊκών

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της επένδυσης των φωτοβολταϊκών πάρκων που θα φθάσει τα 55 εκ. ευρώ εξέφρασε ο κ. Πρίντζος, καθώς όπως είπε θα βοηθηθούν οι 300 οικογένεια αγροτών και εργαζόμενων που συμμετέχουν σε τρεις ενεργειακές κοινότητες που δημιουργήθηκαν γι αυτό το σκοπό. Εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν τα 10 πρώτα, ισχύος 10 Mw και μέχρι το Μάιο 2021 θα ολοκληρωθούν και τα 54 Mw, δηλαδή 54 έργα του ενός μεγαβάτ στην περιοχή των δήμων Βόλου και Ρήγα Φεραίου. Στο έργο ο Α.Σ. Βόλου συμμετέχει με 20% στην κάθε κοινότητα που σημαίνει ότι θα έχει σημαντικό ετήσιο εισόδημα, τόνισε ο κ. Πρίντζος.

Η αγροτιά χρειάζεται βοήθεια

Ο κ. Πρίντζος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι ο αγροτικός κόσμος περνάει δύσκολα, και η Πολιτεία έχει βαριά ευθύνη και αν συνεχιστεί η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη σύντομα. “Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν λύνονται σε συνέδρια και ημερίδες. Αν δεν ληφθούν σήμερα και όχι αύριο πολύ σημαντικές αποφάσεις στον αγροτικό τομέα η κατάσταση θα είναι τραγική», τόνισε.

Ο κ. Πρίντζος εξέφρασε λύπη διότι αρκετοί άρχοντες της Πολιτείας καταφέρονται εναντίον των φωτοβολταϊκών πάρκων και της ενέργειας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να αναδείξει σε επίπεδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τέλος έθεσε ξανά το θέμα των 12.000 στρεμμάτων της λίμνης Κάρλας που παραμένουν ακαλλιέργητα, υπενθυμίζοντας ότι κατέθεσε πρόταση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, να γίνει παραχώρηση για να καλλιεργεί ζωοτροφές που θα δίνει δωρεάν στους κτηνοτρόφους των Παρακάρλιων χωριών, αλλά  εδώ και έξι χρόνια δεν έχει δοθεί απάντηση καθώς η πολιτεία επικαλείται το ισχύων θεσμικό πλαίσιο.