ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρατσιστική επίθεση, με μαχαίρι, σε προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη -«Αν ξαναπατήσεις, θα πάθεις κακό»

Επίθεση, με άκρως ρατσιστικά κίνητρα, από δυο αγνώστους δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης ένας ανήλικος μετανάστης από το Ιράν, έξω από το σχολείο που φοιτά στον δήμο Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη.  Το περιστατικό σημειώνεται σε μια περίοδο όπου οι αντιδράσεις για τη φιλοξενία μεταναστών σε περιοχές της περιφερειακής -κυρίως βόρειας- Ελλάδας πληθαίνουν.
Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φορούσαν κουκούλες, απείλησαν τον 15χρονο μαθητή με ρατσιστικές «κραυγές» και έφτασαν στο σημείο να τον τραυματίσουν με μαχαίρι στο αριστερό άκρο.

Αντιπρόεδρος Γ’ ΕΛΜΕ: Τον απείλησαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι

«Πρόκειται για παιδί πολύ χαμηλών τόνων, με πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, που όπως κάθε ημέρα ήρθε και σήμερα στο σχολείο του» λέει για το συμβάν στο iefimerida.gr ο Σαράντης Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, «προτού μπει στο σχολείο, τον απομόνωσαν δυο μαυροντυμένοι, οι οποίοι φορούσαν και κουκούλες και άρχισαν να τον απειλούν». Στις αναφορές που εξετάζει η αστυνομία, οι δράστες εμφανίζονται να απευθύνουν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στο παιδί και να του λένε «να μην ξαναπατήσεις στο σχολείο, γιατί θα πάθεις κακό».

Ο αντιπρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τονίζει ότι «προτού τον αφήσουν ήσυχο, τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο, μάλλον μαχαίρι, στο αριστερό του χέρι».

Το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ανέλαβε την έρευνα

Το παιδί στη συνέχεια «μπήκε, πανικόβλητο, στο σχολείο και καθώς δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσει μάθημα, το συμβάν μαθεύτηκε και ειδοποιήθηκε ο διευθυντής. Ο διευθυντής του σχολείου, με τη σειρά του, ειδοποίησε την αστυνομία για τη ρατσιστική επίθεση και πλέον αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί» εξηγεί ο κ. Ηλιόπουλος.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει ότι έχει γίνει η σχετική καταγγελία -δίχως να αναφέρεται στο τραύμα από μαχαίρι- για την επίθεση στο νεαρό μαθητή, ενώ γνωστοποίησε ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο παιδί είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο παραμένει σε κατάσταση – σοκ λόγω της ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε.