ΜαγνησίαΤοπικά

Πρωτοβουλίες του Δήμου Σκιάθου για να μειωθούν οι επιπτώσεις από την πτώχευση της Thomas Cook

Για τις 25, 27 και 29 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η επιστροφή των περίπου 2.000 πελατών της Thomas Cook στη Σκιάθου, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Σκιάθου, ο οποίος, με την ανακοίνωση της χρεοκοπίας της εταιρείας, βρίσκεται σε επικοινωνία με το τουριστικό γραφείο που πρακτορεύει την εταιρεία στη Σκιάθο, με την Ένωση Ξενοδόχων και τον Διευθυντή της Fraport,  για να συμβάλει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Να σημειωθεί δε, ότι για την ενημέρωση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί μία ειδική ιστοσελίδα, η thomascook.caa.co.uk, με πληροφορίες για την επιστροφή τους.

Η χρεοκοπία έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία του νησιού, μιας και σημαντικό μέρος των πληρωμών δεν θα καλυφθεί αλλά και μακροπρόθεσμα, μιας και 70.000 περίπου αεροπορικές θέσεις μένουν ακάλυπτες για την επόμενη χρονιά.

Η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με, το Υπουργείο Τουρισμού και τοπικούς φορείς όπως η Ένωση Ξενοδόχων, κάνει γνωστό ότι θα κινηθεί δυναμικά, για άνοιγμα σε νέες αγορές σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το συντομότερο δυνατό αυτό το κενό αλλά και για να μειωθεί η εξάρτηση προσέλκυσης επισκεπτών από μία χώρα.