1 2
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024 10:23
ΒόλοςΤοπικά

Πρωτομαγιά στο Νοσοκομείο για 10 άτομα – Αρνητικά για κορωνοϊό όλα τα δείγματα


Υψηλή προσέλευση πολιτών με γριπώδη συμπτώματα σημειώθηκε χθες ανήμερα της Πρωτομαγιάς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, θέτοντας σε συναγερμό γιατρούς και νοσηλευτές. Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες μέρες, που κατά μέσο όρο στο Αχιλλοπούλειο εξετάζονταν περί τα τέσσερα με πέντε άτομα, χθες τόσο οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης, όσο και η Μονάδα Λοιμώξεων, που λειτουργεί στο ισόγειο της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου, «φούλαραν» από ύποπτα για κορωνοϊό περιστατικά.

Συνολικά έκαναν εισαγωγή δέκα άτομα. Ευτυχώς όλα τα δείγματα που εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο ήταν αρνητικά. Εκτός από 19χρονο και 40χρονη, τα υπόλοιπα ύποπτα κρούσματα έχουν αναφορά σε ηλικίες μεγάλες. Ειδικότερα στο κέντρο υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων μετέβησαν και εξετάστηκαν πέντε άνδρες, ηλικίας 19, 75, 78, 84 και 92 χρόνων αντίστοιχα, καθώς επίσης και πέντε γυναίκες ηλικίας 40, 62, 76, 81 και84 χρόνων αντίστοιχα.

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται όλοι οι προαναφερθέντες, πλην δύο γυναικών, της 40χρονης και της 81χρονης και δύο ανδρών, του 19χρονου και του 84χρονου, οι οποίοι νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμώξεων για προληπτικούς λόγους. Χθες επίσης ελήφθη δείγμα από 85χρονη η οποία απεβίωσε αιφνιδίως και όπως προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό. Το δείγμα ήταν αρνητικό.

Σημειώνεται πως προχθές Πέμπτη εξετάστηκαν άλλα πέντε δείγματα ασθενών από τον Βόλο, τα οποία επίσης ήταν αρνητικά σε κορωνοϊό.