Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου, 2026 11:59
ΜαγνησίαΤοπικά

Πρωτοχρονιά με δεκάδες κλήσεις στο ΕΚΑΒ, φωτιά σε σπίτι και συναγερμοί στον Βόλο: Τα πρώτα περιστατικά του 2026 στη Μαγνησία






Με αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ασταμάτητα τηλεφωνήματα μπήκε το 2026 για τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης στη Θεσσαλία. Μόνο τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς, το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κλήθηκε να διαχειριστεί 75 περιστατικά, με κυρίαρχα τη μέθη και τις λιποθυμίες, κυρίως νέων ανθρώπων που γιόρταζαν την αλλαγή του χρόνου.

Στον Βόλο, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της περιοχής, τα ασθενοφόρα μετέφεραν νεαρά άτομα στο Νοσοκομείο, έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης. Η πρώτη κλήση από τον Βόλο καταγράφηκε στις 00.45, σηματοδοτώντας ένα απαιτητικό ξεκίνημα για τα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Φωτιά σε σπίτι στη Νέα Ιωνία – Σώθηκε ηλικιωμένη

Λίγες ώρες αργότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε τις πρώτες της κλήσεις για το 2026. Στις 02.10 τα ξημερώματα, αναφέρθηκε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στον Βόλο, χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις.

Ωστόσο, το πρώτο σοβαρό συμβάν της χρονιάς σημειώθηκε στη Νέα Ιωνία, στην οδό τέρμα Λέρου, όταν φωτιά ξέσπασε σε κατοικία ηλικιωμένης γυναίκας, πιθανότατα από σόμπα. Χάρη στην άμεση παρέμβαση γείτονα, η γυναίκα απομακρύνθηκε έγκαιρα και δεν κινδύνευσε, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνέχισαν την κατάσβεση και τις εργασίες ασφαλείας ακόμη και μετά τις 10 το πρωί.

Συναγερμός καταστήματος λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

Η Άμεση Δράση (100) δέχτηκε την πρώτη κλήση της νέας χρονιάς στις 00.10, όταν κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν συναγερμό σε κατάστημα πώλησης οικοδομικών υλικών. Περιπολικό μετέβη άμεσα στο σημείο, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί παραβίαση ή άλλο ύποπτο στοιχείο.

Το τελευταίο περιστατικό του 2025 για το Λιμεναρχείο Βόλου καταγράφηκε στις 18.40, με τη διακομιδή μιας 28χρονης από τη Σκόπελο, παθολογικό περιστατικό. Η μεταφορά έγινε από τον Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου με το ιδιωτικό σκάφος «Άγιος Δημήτριος», υπό τον συντονισμό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μετά την αλλαγή του χρόνου, οι πρώτες ώρες του 2026 κύλησαν ήρεμα για το Λιμεναρχείο, χωρίς νέες κλήσεις.