Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα που επηρεάζει και τη Μαγνησία με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι το τσουχτερό κρύο και οι ασθενείς χιονοπτώσεις.
Χθες νωρίς το μεσημέρι έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο Πήλιο, ενώ το πρωί στη Σκόπελο έριχνε χιονόνερο.
Σήμερα Πρωτοχρονιά θα επικρατήσουν εξαιρετικά χαμηλά θερμοκρασίες, με τις μέγιστες να είναι μονοψήφιες από 3 έως 5 βαθμοί κελσίου και τις ελάχιστες αρνητικές έως και -6 βαθμοί κελσίου.
Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, οι οποίες θα είναι εξαιρετικά ασθενείς.
Τα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα είναι αισθητά και στις Σποράδες, θα έχουν μικρή διάρκεια.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα περιοριστούν και στο τέλος θα παραμείνει μόνο το τσουχτερό κρύο.
Αύριο Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, η οποία θα συνεχιστεί όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Συστάσεις για τον παγετό
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας δίνει συστάσεις στους πολίτες.
Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, επισημαίνει και προτρέπει τους οδηγούς να είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ταξιδέψουν και σε κάθε περίπτωση να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
«Αν μετακινήστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας», τονίζει.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100, Πυροσβεστική τηλ 199, Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112, ΕΚΑΒ 166). Επίσης, σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα της Αυτοτελούς Δνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας: 2413511302 και 2413511309.













