Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 06:41
ΘεσσαλίαΛάρισα

Προσευχές και δάκρυα στα Τέμπη – Τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας


Με δάκρυα στα μάτια κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη. Τρισάγιο στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος τελεί ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

Μπορεί να πέρασαν εννέα ημέρες, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, η οποία οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας!

Στις 3 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον τόπο της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο.

Κάτοικοι από τα γύρω χωριά έφτασαν συγκλονισμένοι και προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών δεκάδων ανθρώπων που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή.

«Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε… Είναι τα παιδιά μας…» λέει με λυγισμένη φωνή κάτοικος των Τεμπών και ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μετακινήσεων… «Πως θα έχουμε και πάλι εμπιστοσύνη να ανέβουμε στο τρένο;» διερωτάται.

 βίντεο του Larissanet:

Σήμερα, Πέμπτη (09.03.2023) και όλες αυτές τις ημέρες κάτοικοι και περαστικοί αφήνουν κεριά και λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας.

Δείτε και βίντεο του ThessToday.gr: