Χωρίς κατηγορία

Προσαγωγές και πρόστιμα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο στον Βόλο

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είναι παρατεταγμένη στο τέλος της οδού Ιάσονος στον Βόλο, μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου στις 5 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη να γίνει συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ωστόσο, η συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από συλλογικότητες, πραγματοποιήθηκε τελικά στον χώρο μπροστά από τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι συγκεντρωμένοι λίγη ώρα αργότερα έφυγαν από τον χώρο, ενώ ομάδες ατόμων παραμένουν και κινούνται στην γύρω περιοχή, γεγονός που κρατά την Αστυνομία σε εγρήγορση.

Σε όλο το κέντρο του Βόλου είναι έντονη η αστυνομική παρουσία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων και επιβλήθηκαν πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 3 το μεσημέρι, έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ των οδών Κασσαβέτη, Πολυμέρη, Φιλελλήνων, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη, 28ης Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, η συγκέντρωση που διοργανώθηκε από σωματεία που πλαισιώνουν το ΠΑΜΕ, και είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 5 το απόγευμα, μπροστά από το Δημαρχείο της Νέα Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε τελικά νωρίτερα στην οδό Καραμπατζάκη με Λεωφ. Ειρήνης.

To KKE
Η συγκέντρωση του ΚΚΕ που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Δημαρχείο της Νέα Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε τελικά μια ώρα νωρίτερα στην οδό Καραμπατζάκη. Ειδικότερα, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν σήμερα τη συμβολική συγκέντρωση για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η συγκέντρωση έγινε στον ίδιο χώρο με την προηγούμενη χρονιά, στην πλατεία ΕΠΟΝ στη Ν. Ιωνία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, ο οποίος ξεκινώντας κατήγγειλε την επίθεση της αστυνομίας στα Προπύλαια, στην Αθήνα