Αθλητικά

Προκριματικά Euro 2020: Ανήμπορη η Εθνική, έχασε (0-3) με κάτω τα χέρια από την Ιταλία

Ούτε κατά διάνοια δεν κατάφερε η εθνική να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στην Ιταλία, γνωρίζοντας αμαχητί την πρώτη ήττα της στον 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020.

Κακό σχέδιο, ανώτερος αντίπαλος, έλλειψη ικανότητας να αντιδράσει. Η Ελλάδα έζησε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Ιταλία και συνολικά μια βραδιά που θέλει να ξεχάσει, με το τελικό 0-3 να είναι έως και φτωχό για να αποτυπώσει το μέγεθος της ήττας. Ο Άγγελος Αναστασιάδης βαρύνεται με τις ευθύνες καθώς οι παίκτες και η ομάδα ήταν αδιάβαστοι στο ΟΑΚΑ. Και απογοήτευσε τους 20.000 Έλληνες που πήγαν στο γήπεδο.

Οι «ατζούρι» πέρασαν από το ΟΑΚΑ με το χαρακτηριστικά άνετο 3-0 και έκαναν το «3 στα 3», τοποθετώντας γερά θεμέλια για την πρόκριση στην τελική φάση. Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με τέρματα των Μπαρέλα (23΄), Ινσίνιε (30΄) και Μπονούτσι (33΄).

Αναστασιάδης: Ηταν όλα λάθος

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος, εμείς δεν δώσαμε τίποτα από αυτά που μπορούσαμε να δώσουμε» δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά την βαριά ήττα από την Ιταλία, με 3-0, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε για τα αίτια της ήττας… “νομίζω ότιμ έφταιξαν πάρα πολλά πράγματα, όλα ήταν λάθος. Οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές ήταν πιο φρέσκοι από εμάς, πιο δυνατοί από εμάς, τελειώσανε πριν από μία εβδομάδα, ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από εμάς, το μόνο πο0υ μπορούμε να πούμε αλλά δεν είναι δικαιολογία. Είναι μια κατάσταση την οποία γνωρίζαμε και έπρεπε να ανταποκριθούμε, όλοι έχουμε την ευθύνη, περισσότερο βαραίνει εμένα η ευθύνη γι’ αυτό το αποτέλεσμα”.

Για τον αγώνα της Τρίτης με την Αρμενία ειπε… “Ελπίζω και πιστεύω ότι θα επανέλθουμε για τον αγώνα της Τρίτης που είναι πολύ σημαντικός. Δεν τελειώνει τιποτα, θα τελειώσει την τελευτραία αγωνιστική, θα το παλέψουμε μέχρι την τελευταία ημέρα και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί”.

Στην ερώτηση τι είπε στους διεθνείς στο ημίχρονο και τι στο τέλος, απάντησε: “Τους είπα ότι πρέπει να διαχσειριστούμε το παιχνίδι εντελώς διαφορετικά απ’ ότι είχαμε κάνει στο α’ ημίχρονο. Να είμαστε πιο προσεκτικοί, μειώσαμε τα λάθη μας. Δεν μπορούσαμε με την απόδοση που είχαμε να μπορέσουμε να ζητήσουμε τίποτα άλλο. Δεν είναι θέμα συστήματος, είναι θέμα ότι ήμασταν πάντα μία φάση πίσω. Ήταν πιο φρέσκοι οι αντίπαλοι, δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι άλλο από τα παιδιά. Έπρεπε να ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι, να κρατήσουμε λίγο την μπάλα, υπήρζχε ένας φόβος, για μένα πρωτόγνωρος”.

Τη μη κλήση του Τοροσίδη, δεν θέλησε να τη σχολιάσει. “Σας παρακαλώ μην μου κάνετε τέτοιες ερωτήσεις. Η Εθνική ομάδα δεν είναι κανένας, είναι όλοι μαζί” τόνισε στον ΟTESPORT 1.

Λιγη ώρα αργότερα, είπε στο Open Tv. “Δεν περίμενα τέτοια εμφάνιση, τέτοια απόδοση. Θέλω να το ξεχάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Πρέπει να κερδίσουμε την Αρμενία. Ήταν πολύ κακή η εμφάνιση. Μην στεκόμαστε σε γραμμές, πολλά παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Έπρεπε να είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί. Πρεπει να το συζητήσουμε να δούμε τα λάθη μας, δεν είναι η εικόνα μας αυτή”.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com