Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:33
ΘεσσαλίαΛάρισα

Προφυλακίστηκε ο κτηνοτρόφος που μαχαίρωσε 43χρονο στη Λάρισα


Προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στη Β’ Ανακρίτρια, κρίθηκε ο 38χρονος υπήκοος Πακιστάν που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης όπου κρυόταν. Ο 38χρονος είχε εξαφανιστεί από τη Λάρισα από την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, καθώς, όπως κατηγορείται, την προηγούμενη ημέρα τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι έναν 43χρονο Αλβανό υπήκοο με τον οποίο εργαζόταν μαζί στο ίδιο ποιμνιοστάσιο, Λαρισαίου κτηνοτρόφου έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση «αναφορικά με τον τρόπο εργασίας».

Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 43χρονου εργάτη, από τον Α’ Ανακριτή Λάρισας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και για παράνομη οπλοχρησία.

Οι λόγοι για τους οποίους ο 38χρονος κτηνοτρόφος μαχαίρωσε στην κοιλιά τον 43χρονο συνάδελφό του ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023 προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ εργαζόταν στο ποιμνιοστάσιο του Λαρισαίου.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΛ.ΑΣ. την ίδια ημέρα συνέλαβε τον 29χρονο γιο του ιδιοκτήτη του ποιμνιοστασίου, αλλά και τη 41χρονη σύζυγο του 43χρονου κατηγορούμενοι για, ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών (παράνομη απασχόληση) όπως και για ψευδή κατάθεση αντίστοιχα. Αφού όπως υπογραμμιζόταν στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «συνελήφθη ο ημεδαπός εργοδότης του παθόντα, καθόσον, όπως προέκυψε, απασχολούσε παράνομα τον αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, ενώ επιπλέον, μετά από πρόκληση του ημεδαπού, η αλλοδαπή γυναίκα, σύζυγος του παθόντα, κατέθεσε ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση και συνελήφθη» επίσης.

Να σημειωθεί ότι ο 43χρονος διέφυγε τελικά τον κίνδυνο, ενώ ο 38χρονος μετά την απολογία του οδηγήθηκε στις Φυλακές Λάρισας.

 

 

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας