MobileΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προάγγελος του προεκλογικού κλίματος η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή – Οι στοχεύσεις της ΝΔ
Ως “πρόβα τζενεράλε” για το πολιτικό κλίμα που θα επικρατήσει κατά την προεκλογική περίοδο που θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα στη χώρα, θα μπορούσε να εκληφθεί η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε την αυλαία της χθες το απόγευμα στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το απόγευμα με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσαν οι πληροφορίες για την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την κοινοβουλευτική διαδικασία, λαμβάνοντας ως δεδομένο το θετικό αποτύπωμα που τελικά θα έχει για τη γαλάζια παράταξη και το κυβερνητικό έργο η εν λόγω συζήτηση.

Εκείνο που θεωρούν βέβαιο κυβερνητικοί παράγοντες είναι ότι η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία που θα κορυφωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία θα αποτυπώσει το πόσο συμπαγής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ανεπηρέαστη από τις κινήσεις εντυπωσιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτήριζαν την πρόταση κυβερνητικοί παράγοντες.

Εξάλλου, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί “δώρο” του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβερνητική παράταξη την επίμαχη συζήτηση, καθώς όπως σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη, αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία κατά την τριήμερη συζήτηση να γίνει ένας “μαζικός” απολογισμός του κυβερνητικού έργου και αναπόφευκτα η σύγκριση των πεπραγμένων της τετραετίας Μητσοτάκη με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο άλλωστε και ένα απόσπασμα από το Λόγο του Λυσία «Υπέρ του Αδυνάτου» επέλεξε να περιγράψει το “δώρο” αυτό, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας. “Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί” δηλαδή “Λίγο ακόμα και θα εξέφραζα την ευγνωμοσύνη μου, μέλη της βουλής, στον κατήγορο, που μεθόδευσε εναντίον μου αυτή εδώ τη δίκη” δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Τον τόνο για το πλαίσιο και τη βάση της επιχειρηματολογίας που θα τηρήσει το κυβερνών κόμμα κατά τη συζήτηση στη Βουλή, το όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη, πριν καν κατατεθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν δεν έχεις να πεις τίποτα στους πολίτες για το πώς οραματίζεσαι το μέλλον, αλλά όταν δεν μπορείς ούτε να υπερασπιστείς το παρελθόν σου, διότι αυτό φέρνει στη μνήμη εξαιρετικά επώδυνες αναμνήσεις, τότε καταλήγεις να κάνεις το μόνο το οποίο ξέρεις: να διχάζεις, να πολώνεις και να επιχειρείς να κυλήσεις την πολιτική ζωή του τόπου στη λάσπη. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η κυβερνητική παράταξη στοχεύει κατά την τριήμερη συζήτηση να αναδείξει και την “υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως σχολίαζε κυβερνητική πηγή, ως προς το κράτος δικαίου που ευαγγελίζεται η Κουμουνδούρου. Και από το βήμα της Βουλής βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ θα θέσουν εκ νέου προ των ευθυνών του τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση που ανέδειξε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για τις “σακούλες με τα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ” καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής να δώσει απαντήσεις και το κατά πόσο όλα τα καταγγελλόμενα ήταν εις γνώσιν του. Απαντήσεις αναμένεται να ζητηθούν από το αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και για τον Μάξιμο Σαράφη, τον προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση.

Ένοχος ένοχος ου ποιεί” είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σκιαγραφώντας τη γραμμή που θα κινηθεί η ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” που η Πειραιώς θα το αναδείξει εμφατικά κατά την προεκλογική περίοδο, αναμένεται να τεθεί πολλές φορές κατά την τριήμερη διαδικασία, συνοδευόμενο με επιχειρήματα, υπενθυμίσεις και συγκρίσεις.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com