Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 12:11
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Κατάθεση-βόμβα του Φρουζή -Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα


Την καταγγελία ότι η Ελένη Τουλουπάκη τον πίεσε σε άτυπη συνάντηση να μιλήσει για δέκα πολιτικά πρόσωπα έκανε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην προανακριτική της Novartis.

Ηθελαν να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον “κύριο Novartis” που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής.

Η μυστική συνάντηση με Τουλουπάκη: Με πίεσε για πολιτικά πρόσωπα

Ο κ. Φρουζής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιέγραψε μια μυστική συνάντηση με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη – με πρωτοβουλία της ιδίας – τον Μάιο του 2018. Οπως υποστήριξε, εκείνη ήθελε να συναντηθούν άτυπα. Κατά την περιγραφή του, η συνάντηση έγινε στη οδό Λουκάρεως στο κτίριο της Εισαγγελίας. Ηταν συνάντηση ενός τετάρτου με παρόντα έξι άτομα. Επίμονα, όπως υποστήριξε κατά πληροφορίες ο κ. Φρουζής, η κα Τουλουπάκη του πρότεινε να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς.
Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να μιλήσει απλά και ο ίδιος απάντησε «δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω; Να μην πω τη αλήθεια; Κάτι άλλο;».

Κατά τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον του και επέμεινε να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών. Ο ίδιος ο κ. Φρουζής δεν απάντησε και όπως φέρεται να είπε στην Προανακριτική η κα Τουλουπάκη ήταν ο μοχλός πίεσης. Μάλιστα, οι βουλευτές κ.κ. Καραγκούνης και Μαρκόπουλος φέρεται να ρώτησαν αν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα» σε εκείνη τη συνάντηση και ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

Η προσέλευση του Κων. Φρουζή στην Προανακριτική για Novartis:

Ο Κων. Φρουζής προσήλθε λίγο πριν της 8 στην Προανακριτική.

Ξεκινώντας την κατάθεσή του σημείωσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προς τα μέλη της Επιτροπής τις ευχαριστίες του που τον κάλεσαν να καταθέσει μετά από τόσο καιρό.

Σύμφωνα με πηγές ο κ. Φρουζής αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης, λέγοντας πως τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016 και ότι ο ίδιος παρότι πέρασαν τριάμιση χρόνια κράτησε μια στάση θεσμική. Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να Απέφυγε την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying» είπε στα μέλη της Επιτροπής. «Δεν ήμουν… φαρμακάς» πρόσθεσε.

Ο κ. Φρουζής έκανε αναφορά στα δυο του παιδιά που τα μεγάλωσε μόνος του. Οπως είπε από την Novartis αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να φύγει εκτός Ελλάδος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, φέρεται να επικαλέστηκε δημοσιεύματα («Εφημερίδα Συντακτών» και Documento το 2016-2017) τα οποία τον παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που είχε ως στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι τον Φλεβάρη του 2017 ήλθε ο έλεγχος στο σπίτι του και πως τότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει, πολλώ μάλλον όταν κατέσχεσαν και το λαπ τοπ του γιου του.

Οπως είπε, έλεγχος του έγινε χωρίς να υπάρχει έκθεση. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Φρουζής δήλωσε άγνοια για το ποιοι τον έψαξαν και πως φεύγοντας του είπαν πως δεν βρήκαν τίποτα. Φέρεται δε να πρόσθεσε στην κατάθεσή του ότι δεν υπήρξε έκθεση κατασχέσεως και πως ακολούθως έψαξαν τους λογαριασμούς του.

Φέρεται μάλιστα να είπε πως περί τα τέλη του 2017 διάβασε στην εφημερίδα Documento, όλα όσα επρόκειτο να ζήσει καθώς είδε τη φωτογραφία του δίπλα σε πρωθυπουργούς, υπουργούς κλπ..

Ο κ. Φρουζής φέρεται να επέμεινε ότι δεν κλήθηκε ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. «Ποτέ!».

Νέα κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική την Πέμπτη στις 11

Η κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή είχε διάρκεια μισής ώρας. Θα καταθέσει ξανά την Πέμπτη το πρωί στις 11, οπότε και θα απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών της Προανακριτικής.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com