Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023 01:47
LIFE

Πρέπει να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων λόγω της έξαρσης ιώσεων; Τι λέει ο Μαγιορκίνης

Ο κ. Μαγιορκίνης, απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο αν έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Θα συνεχίσει να μας απασχολεί και τον Φεβρουάριο η έξαρση των ιώσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα, με τα παιδιατρικά κυρίως νοσοκομεία να είναι γεμάτα μικρούς ασθενείς.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, την απέδωσε κυρίως στο γεγονός ότι μετά από 2 χρόνια περιορισμών λόγω του κοροναϊού, τα αντισώματα έχουν πέσει στον γενικό πληθυσμό. Προέβλεψε δε ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν θα τραβήξει σε μάκρος, αλλά σίγουρα θα μας απασχολήσει και τον Φεβρουάριο.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση που άνοιξε για τον αν θα πρέπει να καθυστερήσει η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία για λίγες ημέρες ακόμη, ο κ. Μαγιορκίνης, εμφανίστηκε αντίθετος, λέγοντας στον ΑΝΤ1, ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο αν έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Για την κατάσταση στην Κίνα
Αναφερόμενος στην έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού, στην Κίνα, ο κ. Μαγιορκίνης, εξήγησε γιατί δε συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κίνα οφείλεται κυρίως σε δυο λόγους ανέφερε. Αφενός, επειδή -λόγω των αντιδράσεων των πολιτών- οι Αρχές σταμάτησαν την πρακτική των μηδενικών κρουσμάτων και ο ιός άρχισε να κυκλοφορεί και αφετέρου επειδή η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ μικρή και τα εμβόλια στην Κίνα φαίνεται πως δεν είναι
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com