1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 22:11
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο – Τι θα γίνει με τηλεργασία, άδειες ειδικού σκοπού


Τη διατήρηση της τηλεργασίας, τη συνέχιση χορήγησης αδειών ειδικού σκοπού και της ειδικής άδειας απουσίας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, στο πλαίσιο των μέτρων σταδιακής χαλάρωσης έναντι της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στην ασφάλεια ως προς τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο υφυπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε πως «από τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι οποίοι εργάζονται σε πρωινή βάρδια, θα προσέρχονται στην εργασία τους σε τρεις φάσεις: είτε στις 7, είτε στις 8 είτε στις 9 το πρωί».

«Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να φροντίσουν για την ισοκατανομή του προσωπικού σε κάθε μια από αυτές τις 3 ζώνες προσέλευσης. Αντίστοιχα, προσαρμόζεται και η ώρα αναχώρησης», τόνισε.

Ο κ. Λιβάνιος προανήγγειλε σειρά νέων δράσεων σε επίπεδο ψηφιακής διακυβέρνησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο. «Εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο με καθορισμένο ραντεβού. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων», δήλωσε σχετικά.

«Εξακολουθούμε και ενθαρρύνουμε τη χρήση των νέων δυνατοτήτων ψηφιακής διακυβέρνησης και της δυνατότητας εξυπηρέτησης όλων των πολιτών από τα ΚΕΠ, μέσω αποστολής εγγράφων με ταχυμεταφορά. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι κάτι, που θα παραμείνει και μετά την πανδημία», συνέχισε ο κ. Λιβάνιος.

Τα ΚΑΠΗ και οι λέσχες φιλίας παραμένουν κλειστές. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί και θα αποφασιστεί η επαναλειτουργία τους ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα ανοιχτά γήπεδα ανοίγουν, αλλά τα κλειστά γυμναστήρια και οι παιδικές χαρές παραμένουν κλειστά.

«Μείναμε σπίτι. Τώρα ήρθε η ώρα να μείνουμε ασφαλείς», είπε ο κ. Λιβάνιος.