ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πόλεμος» στις φυλακές Αυλώνα: Πετροπόλεμος και καυτά λάδια μεταξύ κρατουμένων

Το ανεξέλεγκτο των φυλακών συνεχίζεται καθώς τη σκυτάλη από τις φυλακές Κορυδαλλού την πήρε προσωρινά οι φυλακές Αυλώνα.

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν όταν κρατούμενοι άρχισαν να τσακώνονται και να εκτοξεύουν πέτρες και καυτά λάδια.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο διευθυντής του Λυκείου απειλήθηκε από κρατούμενους, οι οποίοι του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδουν το περιστατικό, προσθέτοντας ότι τα επεισόδια δεν γενικεύτηκαν.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, ωστόσο αυτή τη στιγμή, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Έκρυθμη η ατμόσφαιρα από την περασμένη Πέμπτη

Πάντως, το πρόβλημα στις φυλακές Αυλώνα, αναφέρουν πηγές, έχει ξεκινήσει ήδη  από την περασμένη Πέμπτη, όταν στον προαύλιο χώρο ξεκίνησε συμπλοκή ανάμεσα σε Αλγερινούς και Αλβανούς κρατούμενους. Ωστόσο οι σωφρονιστικοί κατάφεραν να τους απομονώσουν και να τους κλειδώσουν στα κελιά τους.

Την παρασκευή, Αλγερινοί κρατούμενοι μαχαίρωσαν έναν Αλβανό, που ήταν χρήστης ναρκωτικών και ήθελε να μεταβεί στη μονάδα του ΚΕΘΕΑ.

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο κατάστημα κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση», αναφέρει σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τα σημερινά γεγονότα στις φυλακές κορυδαλλού.

Ακόμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι «κάποιοι μάλιστα εφηύραν μέχρι και «απειλή με μαχαίρι» στον διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε».

Καταλήγοντας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σημειώνει ότι «το αφήγημα του «χάους των φυλακών», που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα και καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της».