MobileΑθλητικά

“Πόλεμος” Ολυμπιακού και Νίκη μέσω σκληρών ανακοινώσεων

Με σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ των διοικούντων τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου.  Τον χορό των δηλώσεων ξεκίνησε η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου  σε ανακοίνωση της οποίας γίνεται λόγος  για «Μαθητευόμενους  μάγους και δικομανείς με απωθημένα στη Νίκη». Ακολούθησε η απάντηση της Νίκης Βόλου όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά για «γυρολόγους παράγοντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους».

Πιο αναλυτικά:

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου

Σφοδρή επίθεση κατά της ΠΑΕ Νίκη Βόλου εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του και μάλιστα με σκληρούς όρους η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, βλέποντας να υπάρχει από πλευράς «κυανόλευκων» νέα προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, και καθυστερήσεις στον ορισμό της έναρξης του πρωταθλήματος. Κάνοντας λόγο ακόμη και για δικομανία με απωθημένα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί την πλευρά της Νίκης να σεβαστεί όπως τονίζεται τους κόπους των ομάδων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Αν και η Football League είναι επαγγελματική κατηγορία, εν τούτοις διαπιστώνουμε ότι έχουν παρεισφρήσει μαθητευόμενοι μάγοι οι οποίοι το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν την κατηγορία.

Η Football League, εν μέσω πανδημίας, αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα που αφορούν στην ύπαρξη και βιωσιμότητα των περισσότερων ΠΑΕ, εν τούτοις κάποιοι προτιμούν να σπαταλούν τα χρήματα που έχουν σε προσφυγές, δημιουργώντας προβλήματα και αποπροσανατολίζοντας τις ομάδες από τον στόχο τους, που είναι η εξεύρεση πόρων για ένα υγιές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Κύριοι της Νίκης Βόλου κουράσατε. Μιλάτε για νομιμότητα όταν το καταστατικό μας έχει προθεσμία για την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης 10 ημέρες και εσείς ζητάγατε να συγκληθεί εντός 2 ημερών!!!!!

Σας ενόχλησε που η Ομοσπονδία προβίβασε 8 ομάδες όπου είχε δικαίωμα με το Νόμο Αυγενάκη λόγω της πανδημίας αφού δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, δεν προσβάλατε την απόφαση αλλά βγήκατε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δημιουργώντας εντυπώσεις.

Ενοχληθήκατε που προβιβάστηκαν οι ΠΑΕ Διαγόρας και Ιεράπετρα στην SL2, προσφύγατε στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου και η απόφαση που εξεδόθη ήταν καταπέλτης εις βάρος σας και πανηγυρικά δικαιώθηκε η διοργανώτρια αρχή.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε από τον Tύπο ότι προσφύγατε εκ νέου στο Διαιτητικό Δικαστήριο γιατί η ΕΠΟ προβίβασε την ομάδα της Σαντορίνης στην Football League και ζητάτε ακόμα τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων, Καλαμάτα, Ιάλυσος, Ασπρόπυργος, Τρίγλια.

Έχετε καταντήσει γραφικοί και σπαταλάτε χρήματα του μεγαλομετόχου σας φερόμενοι ως δικομανείς με απωθημένα.

Στέλνετε επιστολές και ζητάτε από την Διοργανώτρια να προβιβαστείτε σε ανώτερη κατηγορία όταν ήδη έχουν παρθεί τελεσίδικες αποφάσεις οι οποίες δεν μπορούν να προσβληθούν. Και το κυριότερο; Ότι τα κάνετε όλα αυτά χωρίς να έχετε κανένα άμεσο έννομο συμφέρον!

Επιτέλους σταματήστε! Δεν παίζετε μόνοι σας. Σεβαστείτε τους κόπους και την προσπάθεια όλων των ομάδων της κατηγορίας που μοχθούμε για την επιβίωση μας»!

Απάντηση της Νίκης Βόλου:

Απάντηση προφανώς στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» εναντίον της, δίνει με δική της ανακοίνωση η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κάνοντας λόγο για γυρολόγους παράγοντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους και που έχουν ευτελίσει το ποδοσφαιρικό προϊόν. Παράλληλα, η ΠΑΕ Νίκη τονίζει ότι ζητά την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των θεσμοθετημένων κανόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου έχει ως εξής:

«Kύριοι, μήπως έχετε μπερδευτεί;

Ελάτε να συστηθούμε ξανά.

Είμαστε η ομάδα, της οποίας η προσπάθεια για προβιβασμό διεκόπη, ενώ απέμεναν μόνο τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος και έχασε την άνοδό της από ομάδες ισόβαθμες με εκείνη, και ομάδες με έναν ή τρεις πόντους παραπάνω, ενώ υπήρχαν εννέα βαθμοί να παιχτούν ακόμα στο γήπεδο.

Είμαστε η ΠΑΕ που έχει μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ, τα οποία χρήματα φορολογικά είναι διαφανή, αληθή και προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Είμαστε η ομάδα που κατέθεσε πλήρη φάκελο στην Αρμόδια Επιτροπή, και ως εκ τούτου μας χορηγήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο., άδεια κατηγορίας SUPER LEAGUE 2 για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021.

Είμαστε μια λαοφιλής ομάδα που η παρουσία των φιλάθλων της έχει αναγνωρισθεί από το πανελλήνιο.

Αναβαθμίζουμε τις γηπεδικές μας εγκαταστάσεις και τις ακαδημίες μας, διδάσκοντας στα παιδιά αθλητικά και κοινωνικά ιδεώδη.

Ζητάμε την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των θεσμοθετημένων κανόνων.

Κύριοι, επιλέξτε επιτέλους τι ποδόσφαιρο επιθυμείτε να διεξαχθεί;

Με ομάδες – φαντάσματα;

Με ομάδες χωρίς γήπεδο;

Mε ομάδες χωρίς κόσμο;

Με ομάδες χωρίς αδειοδότηση;

Με ομάδες σφραγίδες;

Εμείς υπάρχουμε και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να παλεύουμε.

Μία χαμένη αγωνιστική περίοδος στα 96 χρόνια της ιστορίας μας δεν θα μας πειράξει. Άλλωστε, είμαστε μαθημένοι στον πόλεμο, στο κυνηγητό και στα δύσκολα. Έχουμε μάθει να αντέχουμε τις αδικίες, να γινόμαστε πιο δυνατοί μέσα από αυτές. Τις αξίες μας και τα ιδανικά μας, όμως, δεν τα διαπραγματευόμαστε. Έχουμε μία πορεία αλώβητη, κρατώντας το σύλλογο ανόθευτο.

Γυρολόγοι παράγοντες, καπνίζοντας πούρα, υποστηρίζουν ότι έχουν βγάλει τη μεγάλη σχολή του ποδοσφαίρου, μία σχολή που έχει καθηλώσει και έχει ευτελίσει το προϊόν, με αποτέλεσμα να έχει διώξει τον κόσμο από τα γήπεδα και να έχει εξαφανίσει το ενδιαφέρον τηλεοπτικού παρόχου. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι εκπροσωπούν τον εαυτό τους και τα προσωπικά τους συμφέροντα και όχι τις ομάδες τους».