Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024 12:37
ΘεσσαλίαΛάρισα

«Πογκρόμ» θανατώσεων γατιών στην Κασσαβέτη


Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι της περιοχής και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε καταγγελία στην αστυνομία

Σε… νεκροταφείο γατών έχει μετατραπεί το τελευταίο διήμερο η οδός Κασσαβέτη, κατά μήκος της οποίας ανθρωπόμορφα τέρατα έχουν σπείρει φόλες, σκορπίζοντας βασανιστικό θάνατο. Καθημερινά, σε γωνίες του δρόμου, περίοικοι αντικρίζουν νεκρές γάτες, γεγονός που τους έχει ξεσηκώσει και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε καταγγελία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με περιοίκους, το τμήμα της οδού Κασσαβέτη από Κωνσταντά έως και 28ης Οκτωβρίου, έχουν βρει τραγικό θάνατο χθες και προχθές, τουλάχιστον οκτώ γάτες. Κάτοικοι της περιοχής βγαίνοντας τα πρωινά από τα σπίτια τους, αντικρίζουν το αποτρόπαιο θέαμα με τα άψυχα κουφάρια ζώων, να κείτονται σε πεζοδρόμια και δρόμους.

Αθώες ψυχές που έχουν συνηθίσει να τρώνε από περιοίκους, έπεσαν στην παγίδα επιτηδείων, οι οποίοι μέσα στις λιχουδιές που τους προσέφεραν έκρυβαν τον θάνατο.

«Είμαστε αγανακτισμένοι. Πρόκειται για γάτες που δεν ενοχλούν κανέναν. Τι τους έφταιξαν; Εμείς από το υστέρημά μας φροντίζουμε να τις ταΐζουμε καθημερινά στη γειτονιά. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Να βγαίνουν τις νύχτες και να δηλητηριάζουν ζώα. Γιατί;», ξεσπά  κάτοικος της περιοχής, ζητώντας τη λήψη μέτρων.

Κάτοικοι δεν φοβούνται μόνο για ενδεχόμενες επιπτώσεις και σε οικόσιτα δικά τους, αλλά τρέμουν και για τα ίδια τους τα παιδιά. «Ασυνείδητοι έρχονται σε μια γειτονιά και πετούν φόλες αδιαφορώντας για τους κινδύνους που δημιουργούν για οικόσιτα ζώα, ακόμη και για τα παιδιά μας», εκφράζουν την αγωνία τους.

Οι θανατώσεις γατών είναι μαζικές τις τελευταίες δύο ημέρες, ξεκίνησαν όμως από αρχές της εβδομάδας. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι και πέρυσι είχε γίνει αντίστοιχη «εκκαθάριση» και μάλιστα κάποιοι περίοικοι είχαν χάσει και δικά τους ζώα.

Για τους κατοίκους ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. «Είναι απαράδεκτο. Δεν ενοχλούν κανέναν. Θα καταγγείλουμε το συμβάν στην αστυνομία», προειδοποιούν κάτοικοι ζητώντας να υπάρξει έρευνα γύρω από συμβάν που έχει ξεσηκώσει τους ανθρώπους της συνοικίας.

ΠΗΓΗ:ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ