Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026 22:36
Αθλητικά

Πήρε άδεια για το νέο πρωτάθλημα και η γυναικεία ομάδα του Βόλου






Στην αδειοδότηση των ομάδων της Α’ κατηγορίας Γυναικών ανακοίνωσε η ΕΠΟ, με τον Βόλο να παίρνει άδεια, όπως ήταν και το αναμενόμενο.

Η ΕΠΟ προχώρησε στη χορήγηση αδειοδότησης για τις ομάδες της Α’ κατηγορίας Γυναικών. Οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης έλαβαν άδεια και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ οι Παναθηναϊκός, ΡΕΑ, Αγία Παρασκευή, Βόλος και Κηφισιά αδειοδοτήθηκαν για το πρωτάθλημα.

Στον αντίποδα, δεν έλαβαν άδεια ο ΟΦΗ και οι Νέες Ατρομήτου, τα Τρίκαλα, ο Βόλος 2024 και ο Οδυσσέας Μοσχάτου, με τις τέσσερις τελευταίες να έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα έφεσης, αλλά αν μείνει η ποινή, τότε επιβάλλεται πρόστιμο και αφαίρεση 3 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Χορηγεί άδεια για τις διασυλλογικές διοργανώσεις UEFA και Α’ Κατηγορία Γυναικών στις ομάδες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Χορηγεί άδεια για την Α’ Κατηγορία Γυναικών στις ομάδες ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΡΕΑ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ, ΚΗΦΙΣΙΑ.

Δεν Χορηγεί άδεια για την Α’ Κατηγορία Γυναικών στην Ομάδα ΟΦΗ.

Επίσης το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την μη χορήγηση άδειας για την Α’ Κατηγορία Γυναικών στις ομάδες ΘΕΟΝΗ, ΝΕΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ 2018, ΑΣ ΒΟΛΟΣ 2024 και ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Κατά των αποφάσεων του ΠΟΑ δύναται να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή τους.