1 2
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024 19:18
ΜαγνησίαΤοπικά

Πήλιο: Αναζητείται στέγη για τον 45χρονο ΑμεΑ που βρέθηκε κλειδωμένος σε μαντρί


Από το 2021 η Εισαγγελέας του Βόλου είχε ζητήσει αλλαγή δικαστικού συμπαραστάτη για τον 45χρονο ΑμεΑ από το Μούρεσι Πηλίου, αλλά απορρίφθηκε από το ειδικό συμβούλιο για τυπικούς λόγους. Στην αναζήτησή δομής φιλοξενίας βρίσκεται ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο οποίος θα μεταβεί την Πέμπτη στον Εισαγγελέα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση ασφαλούς στέγης για τον 45χρονο.

Εικάζεται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολή η μετάβαση προσαρμογής, καθώς ο 45χρονος τα τελευταία χρόνια ζει στον περιβάλλοντα χώρο μίας πρόχειρης κατοικίας, σε ημιάγρια κατάσταση. Ο χώρος που προτείνεται μέχρι στιγμής τείνει να είναι η Παιδόπολη Αγριάς, στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης. Ο 60χρονος δικαστικός συμπαραστάτης του, που είχε οριστεί στον 45χρονο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, καθώς έχει επέλθει και ο χρόνος του αυτοφώρου, πάραυτα έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του για έκθεση σε κίνδυνο, για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος είχε εντοπιστεί την προηγούμενη Πέμπτη κλειδωμένος, εξαντλημένος και χτυπημένος μέσα σε μαντρί στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στο Πήλιο, να καλεί σε βοήθεια μέχρι που γείτονες άκουσαν τις κραυγές του και ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία προσέτρεξε. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε τελικά στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ έφερε τραύματα και αμυχές στο κεφάλι, τα οποία χρονικά θα προσδιοριστούν από την ιατρική γνωμάτευση των γιατρών μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Προσωρινά ο 45χρονος φιλοξενείται στο σπίτι μέλους της επιτροπής εποπτείας του συμπαραστάτη του.