ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: «Προαιρετικές οι μάσκες για τους πελάτες στα σούπερ μάρκετ -Υποχρεωτική για τους εργαζόμενους»

Δεν θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στο σούπερ μάρκετ για τους πελάτες, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Οπως τόνισε, σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Πέτσας: Ελεύθερα πλέον οι μετακινήσεις, τέλος τα SMS

«Οι Ελληνες θα αρχίσουν να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους δεν θα υπάρχει υποχρέωση του SMS και της συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου που συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί μας τα βασικά που μάθαμε σε αυτή την έννοια, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής τα πλένουμε».

«Στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας πήγαμε καλά, επομένως μπορούμε να σχεδιάζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει», τόνισε, ενώ προσέθεσε ότι θα συνεχίσει η καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα συνδυάσει όλες τις πληροφορίες για να παίρνει την καλύτερη απόφαση.

Τι είπε ο Πέτσας για την οικονομία

Στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το άνοιγμα της οικονομίας ο κ. Πέτσας είπε: «Εχουμε σκεφτεί πώς θα ανοίξουμε την οικονομία και την κοινωνία ξανά. Βλέποντας καθημερινά και αξιολογώντας καθημερινά τις εξελίξεις αξιολογούμε και θα αποφασίσουμε.»

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και ΜΜΜ, ο κ. Πέτσας είπε ότι η επιτροπή έχει καταλήξει. «Σήμερα το απόγευμα θα έχετε ξεκάθαρες τοποθετήσεις για αυτό το θέμα», για να ξέρουν και οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν από τη Δευτέρα.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr