Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 14:05
Κόσμος

Πέθανε ο Βρετανός βουλευτής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι


Πέθανε, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία του Έσεξ, ο Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών Ντέιβιντ Άμες, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο βουλευτής την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε αίθουσα εκκλησίας στην πόλη Λι-ον-Σι της περιφέρειάς του στο Δυτικό Σάουθεντ του Έσεξ.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο βουλευτής δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, όπου έσπευσε και ελικόπτερο-ασθενοφόρο για τη γρήγορη διακομιδή του σε νοσοκομείο, ο δράστης έχει συλληφθεί και δεν αναζητείται συνεργός.

Ο σερ Ντέιβιντ Έιμες εκπροσωπούσε τη συγκεκριμένη περιφέρεια της ΝΑ Αγγλίας από το 1983, όντας από τους παλαιότερους βουλευτές στο Γουέστμινστερ.

Κάθε Παρασκευή οι Βρετανοί βουλευτές συνηθίζουν να επιστρέφουν από το Λονδίνο στις περιφέρειές τους, έχοντας την ευκαιρία να δέχονται πολίτες που θέλουν να τους θέσουν ζητήματα προς συζήτηση.

Σε μία αντίστοιχη περίπτωση, μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα του Brexit τον Ιούνιο του 2016, το θάνατο από επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι είχε βρει η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ. Δράστης ήταν ο ακροδεξιός Τόμας Μέιρ.