Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024 06:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πέρυσι πληρώσαμε €8.000 ”μαύρα”, φέτος μας ζητάνε €12.000 για 40 τ.μ.»


Τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στη Μύκονο περιγράφει με ιδιαίτερο τρόπο ένας πρώην εργαζόμενος στο νησί, που ήταν να επιστρέψει και φέτος το καλοκαίρι όμως τα σχέδια του ναυάγησαν λόγω της ακρίβειας. Πιο συγκεκριμένα, λόγω των υψηλων ενοικίων που ζητάνε οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για όσο διαρκεί η σεζόν, από τον Μάιο έως τα τέλη του Σεπτέμβρη.

«Κι όλα μαύρα» όπως λέει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του ο Κώστας Σπανός, που μπορεί να είχε κλείσει τις δουλειές του και φέτος στο νησί, όμως όπως φάνηκε λογάριαζε «χωρίς τον ξενοδόχο». Όπως εξηγεί, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που διέμενε πέρυσι του το είχε παραχωρήσει έναντι 8.500 ευρώ και φέτος – ενώ είχε δεσμευτεί να το κρατήσει στην ίδια τιμή – τελικά… τον κρέμασε.

Ιδού πως περιγράφει την εμπειρία του ο πρώην εργαζόμενος στη Μύκονο, Κώστας Σπανός:
«Θα ήθελα να αναφέρω κάποια πραγματα σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στη Μύκονο και την προσωπική μας εμπειρία που είχαμε φέτος!!
Πέρυσι είχαμε μείνει στον Ορνο σε ένα πολύ καλό σπίτι και είχαμε πληρωσει 8.500 τη σεζόν όλα μαύρα!! Και ενώ τον Δεκεμβρίο μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη μας είπε οτι θα μας ξαναδώσει το σπίτι στην ίδια τιμή!!
Πριν κάμποσες μερες ο ιδιοκτήτης μας “πούλησε” και μας ενημέρωσε οτι το σπίτι δεν θα μας το δώσει και φετος. Μας κρέμασε που λέμε!!
Εν τω μεταξύ εμείς κανονίσαμε δουλειές το διάστημα που μεσολάβησε τις οποίες σημερα ακυρώσαμε!!
Χθες και σημερα έψαχνα σπιτι απο το πρωι μεχρι το βραδυ απο φίλους, γνωστούς, αγνώστους, στον δρόμο, αγγελίες, μεσίτες, χτύπαγα πόρτες, μέχρι κ στο πλοίο μετά την Τήνο ρωτούσα για σπίτι!!
Λοιπον δεν βρήκα ούτε ένα σπίτι πάνω από 40 τετραγωνικά κ απο αυτά ούτε ένα λιγότερο απο 12000!! Ακομα πιο τρελό είναι ότι τα θέλουν όλα μπροστά και όλα μαύρα!!
Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να ζησει αξιοπρεπώς στη Μύκονο και όχι σε υπόγεια (10000 ευρώ) η σε τρύπες με κατσαρίδες κ αλλα ζωντανά θα πρεπει να ξοδέψει μόνο για διαμονή το ελάχιστο 2000 ευρώ το μήνα (δεν είναι 2000ε/μηνα γιατι η σεζόν ειναι λιγότερο απο 6 μήνες για τους περισσότερους)!! Προσωπικα έξοδα 500-600 το μήνα για να επιβιώσει, όχι για να κανείς “ζωή”!! Άρα ένα ζευγάρι θέλει το ελάχιστο 18000-20000 για να ζήσει αξιοπρεπώς!!
Ποσα χρήματα μπορει να ζητήσει ένας εποχικός υπάλληλος απο τον ξενοδόχο, εστιάτορα κτλ;;;
Εν κατακλείδι βάλτε μυαλό εκει στη Μύκονο γιατι σε λίγο καιρο θα έχετε μια καινούργια πρωτιά: στις κενές θέσεις εργασιας!! Δεν θα βρίσκετε άνθρωπο να δουλέψει!! Δεν θα μπορείτε να εξυπηρέτησετε τους πελάτες σας!! Δεν θα βρίσκετε παντα προσωπικο που να μένουν όπως οταν ημουν στο στρατό!! Και με τις τιμές που έχετε θα πάει το “κουλούρι” και ο “άσσος” σύννεφο στις αξιολογήσεις των πελατών σας στο booking, trip advisor κτλ!!»