ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Personae non gratae» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία: Άγριες αποδοκιμασίες στην Αλεξανδρούπολη

Σε «κακούς συμβούλους» των αγροτών απέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος τον άγριο προπηλακισμό του ίδιου και της συναδέλφου του Αναστασίας Γκαρά, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί, το μεσημέρι του Σαββάτου, τους περίμενε μια ομάδα αγροτών που σε πολύ υψηλούς τόνους τους ζήτησε να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ κατά την αποχώρησή τους, με σκυφτό το κεφάλι και χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις, τα πράγματα αγρίεψαν με αγρότες να φωνάζουν «ουστ από εδώ» και να περικυκλώνουν το αυτοκίνητο, ειδικά του Δημήτρη Ρίζου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κύριος Ρίζος περιέγραψε τα γεγονότα, λέγοντας πως «μας είπαν όταν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο ότι έχουν μπλοκάρει την είσοδο αγρότες. Εμείς πήγαμε στο γραφείο του αερολιμενάρχη, είπαμε να έρθουν να συζητήσουμε και όντως ήρθε αντιπροσωπεία πέντε αγροτών και συζητήσαμε, με βασικό τους αίτημα να μην ψηφίσουμε το Ασφαλιστικό».

Βγαίνοντας από την συζήτηση αυτή, όπου τέθηκαν και τα τοπικά προβλήματα των αγροτών, είπε ο βουλευτής, «η κατάσταση ήταν όπως την είδατε, 40-50 άτομα που έχουν αυτή την συμπεριφορά. Πιστεύω πως υπάρχει φόβος, υπάρχει πρόβλημα, αλλά ήταν και πολιτικά τα κίνητρά τους. Έχουν κακούς συμβούλους αυτοί που μας αποδοκίμασαν. Ήταν αγρότες του νοτίου Έβρου, που έχουν πολλά προβλήματα, με τις πλημμύρες και με άλλα ζητήματα και έχουν πραγματικό πρόβλημα».

Όσον αφορά στο αν ήταν χρυσαυγίτες αυτοί που προκάλεσαν την διαμαρτυρία στην μορφή αυτή, καθώς τοπικά ΜΜΕ αναγνωρίζουν στελέχη της Χρυσής Αυγής ανάμεσά τους, ο κύριος Ρίζος έριξε τους τόνους, λέγοντας: «Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, με ενδιαφέρουν οι τακτικές. Δεν θα κάνω το χωροφύλακα και τον Σέρλοκ Χολμς, θα πω απλά ότι αυτές οι κινήσεις δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων των αγροτών».

Από την πλευρά της η δεύτερη βουλευτής που δέχθηκε τις άγριες αποδοκιμασίες των αγροτών, η Αναστασία Γκαρά δήλωσε την Κυριακή ότι «υπογράψαμε δύσκολα μέτρα αλλά παλεύουμε να τα αλλάξουμε» χρησιμοποιώντας ξανά το επιχείρημα ότι «τα προβλήματα είναι χρόνια και πάρα πολλά και δεν ευθύνεται μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο έτος».