1 2
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 02:19
ΒόλοςΤοπικά

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:”Η χάραξη του περιφερειακού του Βόλου δεν αλλάζει”


Ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ότι η χάραξη του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, από το ύψος της Αγριάς, δεν πρόκειται να αλλάξει, ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σε δηλώσεις του για το θέμα, με τις οποίες απαντά – ουσιαστικά – σε όσους αντιδρούν στην μελέτη που προβλέπει την πεδινή χάραξη του δρόμου.

Ταυτοχρονα, διαμηνύει ότι ο περιφερειακός δεν είναι έργο ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όσοι το υποστηρίζουν αυτό, έχουν είτε σκοπιμότητα, είτε άγνοια κι επομένως, δεν είναι σε θέση να κάνουν κριτική.

Για τον λόγο αυτό – σύμφωνα με τον ίδιο – η Περιφέρεια ανέλαβε – με χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μετά από το ΕΣΠΑ – την συνέχιση της μελέτης.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε η προκήρυξη, βγήκε ο ανάδοχος, η μελέτη ξεκίνησε, αλλά προχωρά με μεγάλη δυσκολία, λόγω εμποδίων που συναντά ο ανάδοχος (όταν επιχείρησε να κάνει τις γεωτρήσεις ώστε να συνταχθούν οι γεωτεχνικές μελέτες, τον εμπόδιζαν, άτομα που αντιδρούν στην χάραξη).

“Η λύση βρέθηκε από τις υπηρεσίες μας, μέσω του καθαρισμού των ρεμάτων που κάναμε. Κάναμε μελέτη με συνοδεία αστυνομίας, αντιλαμβάνεστε τις συνθήκες!” επεσήμανε ο κ. Αγοραστός, συμπληρώνοντας πως η Περιφέρεια δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο κι αν κάποιος θίγεται, θα εξετάσει πώς μπορεί να τον βοηθήσει.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο, να προσφύγουν στο ΣτΕ όσοι αντιδρούν, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, παραλλήλισε το θέμα με τις αντιδράσεις για το αλιευτικό καταφύγιο στον Πλατανιά, και δήλωσε:

“Είναι δικαίωμά τους. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία, η οποία χρησιμοποιεί τον δρόμο (από την Μαγνησία, τη Θεσσαλία κι από όλη την Ελλάδα) και υπάρχει και μια μειοψηφία, που, κατά την άποψή μου, δεν έχει αντιληφθεί τα οφέλη που θα προκύψουν από τον δρόμο αυτό”