MobileΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Πέντε απορίες για τον φιλόπτωχο Παπαδημούλη

Παρότι στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται πως οι “επενδύσεις” του επικεφαλής της Ευρωομάδας τους, Δημητρη Παπαδημούλη, δημιουργούν πρόβλημα, αποφάσιζαν όμως να συνεχίζουν να τον στηρίζουν και να προβάλλουν τη μακρόχρονη πορεία και προσφορά του στο κόμμα τους.
Επιμένουν πως η εμμονή του, να αγοράζει συνέχεια σπίτια σε υποβαθμισμένες περιοχές, τα οποία στη συνέχεια τα νοικιάζει σε ΜΚΟ για πρόσφυγες, δεν είναι πράξη παράνομη καθώς τα λεφτά του έχουν αποκτηθεί νομίμως και έχουν φορολογηθεί.

Προσθέτουν μάλιστα ως επιχείρημα τη δήλωση εξαγνισμού που έκανε μόλις την περασμένη Δευτέρα ο Δ.Παπαδημούλης πως τα έσοδα από τα ενοίκια, αφαιρουμένων των φόρων και επιβαρύνσεων θα τα διαθέτει σε φτωχούς μετανάστες και Έλληνες.

Υπάρχουν όμως κάποια ερωτήματα στα οποία κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τα απαντήσει. Και παρεμπιπτόντως, ουδείς ισχυρίστηκε ότι τα απέκτησε με παράνομο τρόπο ή ότι οι αγορές δεν δικαιολογούνται από τα έσοδα του από τους παχυλούς μισθούς του από την Ευρωβουλή αλλά και τις πετυχημένες του επενδύσεις σε μετοχές, αμοιβαία και επενδυτικά funds.

Περί ηθικής ο λόγος και δη περί της πολυδιατυμπανισμένης ηθικής της αριστεράς!

Πρώτη απορία. Αν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δεν αποκάλυπτε την περασμένη Κυριακή τις 6 νέες αγορές σπιτιών που πραγματοποίησε την περασμένη χρονιά και δεν περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες γιατί απλά δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, αλλά και της αποκάλυψης πως νοικιάζει πλέον 15 σπίτια σε ΜΚΟ, θα έκανε άραγε αυτή τη δήλωση περί δωρεάς σε φτωχούς;

Γιατί όταν πριν από 1,5 μήνα δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες του έτους 2018 και πληροφορήθηκε η κοινή γνώμη για τα 9 σπίτια που αγόρασε εκείνη τη χρονιά και τα νοικιάζει σε ΜΚΟ, δεν θυμόμαστε να έκανε ανάλογη δήλωση περί δωρεάς.

Δεύτερη απορία. Με ποιο τρόπο άραγε διασφαλίζεται πως όλα τα ενοίκια μέχρι το τελευταίο ευρώ όπως δήλωσε, θα κατατίθενται ως δωρεά; Ανέλαβε μήπως κάποια δημόσια δέσμευση πως κάθε τέλος του χρόνου θα εκδίδει ανακοίνωση με την οποία θα πληροφορεί διαφανώς τους συντρόφους και τους ψηφοφόρους του που και πόσα κατέθεσε;

Τρίτη απορία. Για πόσα χρόνια ανέλαβε αυτή τη “δέσμευση” της φιλανθρωπίας; Όσο κατέχει δημόσια θέση ή ες αεί;

Τέταρτη απορία. Στην “κατά δήλωση” του δωρεά των ενοικίων περιλαμβάνονται κι αυτά από τα σπίτια που μεταβίβασε στα παιδιά του; Κι αν ναι πως θα γίνει αυτό , να χαρίζει δηλαδή περιουσία τρίτων, άσχετα αν είναι των παιδιών του και αποκτήθηκαν με δικά του λεφτά.

Πέμπτη απορία. Αν ήταν όντως τόσο φιλάνθρωπος και αλληλέγγυος άνθρωπος με τόσο υψηλά ιδανικά, γιατί δεν χάριζε απευθείας μέρος του μισθού του στους ανήμπορους και φτωχούς συμπολίτες του αλλά και τους μετανάστες αντί να μπαίνει σε όλη αυτή την επίπονη διαδικασία των αγορών και των μισθώσεων αλλά και του κινδύνου διαπόμπευσης; Κι αλήθεια γιατί δεν καταθέτει(όπως λένε οι ίδιοι οι σύντροφοι του) στο κόμμα του, αυτά που αναλογούν βάσει του εσωτερικού κανονισμού τους όπως κάνουν και οι υπόλοιποι σύντροφοι του;

Πέμπτη απορία. Ο Π.Πολλάκης τον δικαιολόγησε υποστηρίζοντας πως η σύζυγος του είναι πλούσια. Με βάση όμως τα πόθεν έσχες των τελευταίων ετών αυτό που βλέπουμε είναι πως η σύζυγος του διαθέτει ένα διαμέρισμα 96 τετραγωνικών στο Ν. Ψυχικό και κάτι αμπελοχώραφα δεξιά και αριστερά, τα δε ετήσια έσοδα της κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30 χιλιάδες. Ε, με αυτά δεν μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει και πλούσια!

Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως, αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να μας τρίψει στη μούρη το πρώτο πόθεν έσχες που κατέθεσε όταν πρωτομπήκε στην πολιτική, για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα σε ποια οικονομική κατάσταση ήταν τότε και κατά πόσο προσαύξησε ή όχι την περιουσία του όλα αυτά τα χρόνια με τις απανωτές θητείες σε Βουλή και κυρίως Ευρωβουλή με τη σημαία της αριστεράς.

Αντί να το κάνει όμως, μας κουνά το δάκτυλο και φαντασιώνεται σκοτεινά κέντρα που απεργάζονται την ηθική και πολιτική του εξόντωση. Είναι προφανές πως για ηθική δεν μπορεί να ομιλεί ο ίδιος πλέον.

Όσο για την πολιτική καριέρα του, αυτή εξαρτάται από τους συντρόφους και τον αρχηγό του και δεν πρέπει επί του παρόντος να ανησυχεί αφού από τη στάση τους και την έστω και χλιαρή στήριξη του, καταλαβαίνουμε πως τους έχει πείσει καθώς αυτοί δεν έχουν παρόμοιες απορίες με τις δικές μας!

Βασίλης Στεφανακίδης – ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ