ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Ο εισαγγελέας ζήτησε ηπιότερη μεταχείριση και ελαφρυντικό για τη 19χρονη

Το δρόμο για να τύχει μιας πιο ήπιας ποινικής μεταχείρισης η 19χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται ότι μαζί με τη μητέρα της σκότωσε και πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη το μόλις λίγων ωρών βρέφος της, ανοίγει η πρόταση που έκανε πριν από λίγο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να αναγνωριστεί στην 19χρονη κατηγορουμένη το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αντιμετωπίζει σε παιδοκτονία. Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από την έδρα, τότε η 19χρονη θα έχει πιο ελαφριά αντιμετώπιση από το δικαστήριο σε ό,τι αφορά το ύψους της ποινής που θα της επιβληθεί, εφόσον φυσικά κριθεί ένοχη.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας ζήτησε να παραμείνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας ως έχει για την κατηγορούμενη μητέρα της 19χρονης. Μάλιστα, η μητέρα της 19χρονης απολογούμενη νωρίτερα στο δικαστήριο, ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι η κόρη της ήταν έγκυος και πως όταν μέσα στο μπάνιο με αίματα, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της.

Πάντως, ο εισαγγελέας του δικαστηρίου στην αγόρευσή του ανέφερε για τις δυο κατηγορούμενες γυναίκες: «Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της. Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει τι κάνεις, πήρε το παιδί και το πέταξε; Η μητέρα είχε τη γνώση και παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό».

Τι είπε η 19χρονη στην απολογία της

Λίγο νωρίτερα, η 19χρονη με συγκλονιστικές περιγραφές είπε κατά την απολογία της το πώς γέννησε μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της τον Φεβρουάριο του 2018.

Με λυγμούς η 19χρονη περιέγραψε το πώς έφερε στον κόσμο το παιδί της και στη συνέχεια επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο την μητέρα της, η οποία είναι προφυλακισμένη.

Ειδικότερα, η νεαρή γυναίκα, μιλώντας για την ημέρα που έφερε στον κόσμο το παιδί της, ανέφερε ότι το γέννησε μόνη της μέσα στο μπάνιο. Όπως είπε σηκώθηκε να πιει νερό και ένιωσε έναν ξαφνικό πόνο. Τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα του τοκετού και αποφάσισε να ακολουθήσει τις συμβουλές που είχε δει στο διαδίκτυο…

Η 19χρονη στην απολογία της αναφέρει: «Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο… Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν… Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα… Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί…».

Μιλώντας για την μητέρα της, η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι δεν έκοψε εκείνη το λώρο του παιδιού αλλά η ίδια. Ακόμη, υποστήριξε πως μόνη της έβαλε χαρτί στο στόμα του μωρού της και στη συνέχεια ζήτησε από τη μητέρα της να της δώσει μια σακούλα.

«Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την», ανέφερε η 19χρονη και σε άλλο σημείο της απολογίας της τόνισε: «Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω».

Ακόμη, η 19χρονη υποστήριξε πως αντιλήφθηκε μόλις δυο μήνες πριν γεννήσει ότι ήταν έγκυος. «Κατάλαβα, όταν ξάπλωσα μια ημέρα, κάτι να κουνιέται… Δεν πήγα όμως στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένειά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά και μιλώντας για το μέλλον της είπε: «Όλη η οικογένεια μου να ενωθεί και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο πια.. Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ό,τι έγινε… Ήμουν η κόρη της Αλβανίδας που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά… Με έχουν πει και μπάσταρδο επειδή οι γονείς μου παντρεύτηκαν αργότερα… Βγαίνω έξω και φοβάμαι.. .Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια, ήμουν η χοντρή του σχολείου… Θέλω να τελειώσω το σχολειό, να βρω μια δουλειά, έστω και καθαρίστρια, και να κάνω μια καινούργια αρχή…».

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com